Vidare till innehåll
Traditional Danish food smørrebrød at aamans deli in copenhagen, Denmark

Smörrebröd i Köpenhamn

Foto: Columbus Leth - Copenhagen Media Center

Här ska du äta smörrebröd - vi tipsar om några av de bästa smörrebrödsrestaurangerna i Köpenhamn! Ett smörrebröd är kort och gott en skiva rågbröd med olika kombinationer av pålägg som finns i hundratals delikata varianter. Slå dig ner med en kall öl och välj dina favoriter från menyen.

Lista
Karta
Smørrebrød from restaurant Aamanns Establishment, Copenhagen
Foto: Columbus Leth - Copenhagen Media Center
01

Aamanns Etablissement

På den här smörrebrödsrestaurangen i Köpenhamn som rekommenderas av Guide Michelin serverar Adam Aamann och hans team fantastiska smörrebröd och klassiska danska lunchrätter med hemlagad snaps och lokal ekologisk öl.

Läs mer
Orangeriet Smørrebrød / smorrebrod
Foto: Orangeriet
02

Orangeriet

I fina lokaler i Kongens Have ligger Orangeriet. Det är en mysig restaurang med massor av äkta danskt hygge som serverar utsökta smörrebröd till lunch och musslor, foie gras och entrecote till middag.

Läs mer
Told & Snaps Smørrebrød / smorrebrod
Foto: Told & Snaps
03

Told & Snaps

På restaurang Told & Snaps i Köpenhamn kommer du inte att bli besviken om du är på jakt efter klassiska och välsmakande smörrebröd. Som namnet avslöjar finns även möjlighet att kombinera smörrebrödsfavoriten med en god snaps. 

Läs mer
Restaurant Kronborg in Copenhagen
Foto: Chris Tonnesen
04

Restaurant Kronborg

Restaurant Kronborg ligger i centrum av Köpenhamn. Här serveras hemlagade danska smörrebröd i mysiga lokaler. På menyn finns klassiker som currysill med hårdkokta ägg, lök och kapris samt rökt ål med äggröra.

Läs mer
Grøften Smørrebrød / smorrebrod
Foto: Grøften
05

Restaurant Grøften

Restaurant Grøften på Tivoli är med sina 131 år i av Tivolis äldsta och mest anrika restauranger. Här serveras klassiska danska maträtter som rullepølse, flæskesteg och fiskefilet och självfallet smörrebröd i olika tappningar.

Läs mer
Cap Horn Smørrebrød / smorrebrod
Foto: Cap Horn
06

Cap Horn

I ett av de vackra gamla husen i Nyhavn ligger restaurang Cap Horn. Restaurangen har lyckats bevara en gammaldags känsla med rustika trägolv och eldstad samt en brokig samling stolar och tallrikar som allt sammantaget ger en mysig atmosfär. 

Läs mer
Slotskælderen hos Gitte Kik Smørrebrød / smorrebrod
Foto: Claus la Cour
07

Slotskælderen hos Gitte Kik

På den populära restaurangen Slotskælderen får du både klassiska smörrebröd och härlig stämning. Restaurangen som öppnade 1910 serverar både varma och kalla rätter och frekventeras ofta av danska politiker eftersom den ligger så nära Christiansborg.

Läs mer
Schønnemann smørrebrød / smorrebrod
Foto: Schønnemann
08

Schønnemann

Schønnemanns er en av Københavns eldste restauranter. Siden 1877 har man servert delikate smørbrød, sild og kald snaps. Schønnemanns er et lunsj-sted, hvor du kan kose deg med ferske smørbrød, sild, røkt ål med eggerøre og mye annet godt.

Läs mer

Fortfarande hungrig?

Østergro ligger på Østerbro och är både en restaurang och en odlingsträdgård (på ett tak!)
Vår guide till restauranger i Köpenhamn
noma copenhagen
noma - en restaurang i världsklass
Mouth-watering dessert at the Michelin restaurant Formel B
Michelinrestauranger i Danmark
Hot dog from hot dog stand Jeanettes Pølser in Copenhagen
8 populära danska matklassiker

Share your wonders: