VisitDenmark
Weinreben in Westseeland an der Dänischen Ostsee

Upptäck Danmarks vingårdar

Visste du att det produceras vin i Danmark? Ja, du läste rätt - Danmark är inte bara ett ölland! Passa på att besöka någon av de många vingårdarna under din nästa Danmarksresa, var med på en vinprovning och se vad de danska druvorna kan åstadkomma!

Vanligtvis förknippas vinodling kanske mer med mer sydliga klimat. Men Danmark är sedan år 2000 ett officiellt erkänt vinodlingsland av EU och landet har delats upp i fyra olika vinodlingsregioner: Jylland, Fyn, Själland och Bornholm.

Idag odlas vin av högsta kvalitet över hela landet och på den internationella ”mat och dryckes-scenen” betraktas vin från Danmark nu som en ny, intressant specialitet. Vissa danska vingårdar har till och med tilldelats internationella priser och utmärkelser.

Vingårdar i Danmark

Många vingårdar har gårdsbutiker där man kan komma förbi lära sig mer om vinerna och smaka på de goda vinerna på plats. Hitta några av dem här. Om du klickar på "Karta" nedan kan du se alla vingårdar på en praktisk Danmarkskarta och planera din nästa vin-resa.

Lista
Karta

Mer välsmakande innehåll!

Sugen på mer mat och dryck? Läs vidare här. 

5 cocktailbarer i Köpenhamn
Brønnum Bar in central Copenhagen
Smørrebrød i Köpenhamn
Traditional Danish food smørrebrød at aamans deli in copenhagen, Denmark
Mat & dryck
Gastronomi och restauranger i Aarhus
Fikaguide: Köpenhamns bästa caféer
Fika i Köpenhamn