Islands Brygge

Köpenhamns bästa stränder och hamnbad

Foto: Lauge Elkær Furhauge

I Köpenhamn kan du utan problem kombinera storstadslivet puls med härliga bad en varm sommardag. Du kan antingen söka dig lite utanför staden till härliga stränder eller hoppa i vattnet mitt i stan. Här är vår guide till Köpenhamns bästa stränder och hamnbad.

Lista
Karta
Foto: @frei_style
01

Amager Strandpark

Köpenhamns största strand, Amager Strandpark, är ett område som är sjuder av aktivitet under sommarmånaderna och det är utan tvekan en av de bästa platserna att tillbringa en het sommardag på. Sola, bada och njut av den vackra utsikten över Öresund. 

Läs mer
Halvandet beach bar in Copenhagen
Foto: Copenhagen Media Center
02

Halvandet

I ett gammalt industriområde mittemot Langelinie ligger Halvandet som bjuder på stans bästa utsikt, kalla drycker, musik och bra strandstämning.

Läs mer
Kastrup Sea Bath
Foto: Thomas Høyrup Christensen
03

Kastrup havsbad

Kastrup havsbad ligger vid Öresund och har fantastisk utsikt mot Saltholm och Sverige. Badet är en arkitektonisk pärla och helt klart en magisk plats för en simtur.

Läs mer
04

Islands Brygge hamnbad

Hamnbadet vid Islands Brygge är ett friluftsbad mitt i stan som lockar både barnfamiljer, motionssimmare och soldyrkare från hela Köpenhamn. Det är en speciell upplevelse att bada och sola med utsikt över stadens torn och spiror och livet i hamnen.

Läs mer
The floating open air swimming pool at Fisketorvet
Foto: Team Bade
05

Fisketorvet hamnbad

Hamnbadet som ligger vid shoppingcentret Fisketorvet är populärt under sommaren. Det är lättillgängligt och har tre olika bassänger: en barn-, en hopp- och en motionsbassäng.

Läs mer
Svanemølle Strand in Copenhagen
Foto: Københavns Kommune
06

Svanemøllestranden

Den mysiga stadsdelen Østerbro i Köpenhamn fick en egen strand 2010 som vetter ut mot Svanemøllebugten. Stranden är på 4000 kvm och har en 130 meter lång brygga som går ut i havet.

Läs mer
Sluseholmen Harbour Bath
Foto: Thomas Høyrup Christensen
07

Sluseholmen hamnbad

Hamnbadet vid Sluseholmen är inte så stort, men desto mer speciellt. Formen har inspirerats av koraller och korallrev och består av två skyddade lagunliknande områden. Det finns fyra bassänger för respektive barn, ungdomar, hopp och motionssim.

Läs mer
Bavnehøj open air swimming pool in Copenhagen
Foto: Bavnehøj Friluftsbad
08

Bavnehøj friluftsbad

Bavnehøj Friluftsbad har en 25-metersbassäng, en lekbassäng samt en naturlekplats. Det finns gott om plats att solbada och även ett område för vattenlek för de allra minsta. 

Läs mer
Bellevue Beach near Copenhagen, Denmark
Foto: Per Søgaard - Copenhagen Media Center
09

Bellevue strandbad

I Klampenborg, ca 10 km från Köpenhamns, ligger populära Bellevue Strand. Hit cyklar många Köpenhamnare efter jobbet på varma dagar men det är även lätt att ta sig hit med tåg. Stranden ligger ca 5 minuter från Klampenborg S-togstation och Dyrehaven.

Läs mer

Mer spännande läsning!

Nørrebro, Copenhagen
Koll på Köpenhamns stadsdelar
Copenhagen sunset
Det okända Köpenhamn
Magstraede, Köpenhamn
Att se och göra i Köpenhamn en regnig dag
Nyhavn i Köpenhamn
Älskade klassiker i Köpenhamn