Besucherin in der Ny Carlsberg Glyptotek in Kopenhagen

10 konstmuseer i Köpenhamn

Foto: Alona Vibe Vestergaard Andersen - Copenhagen Media Center

Fyll din weekend i Köpenhamn med konst! I och runt Köpenhamn finns många inspirerande konstmuseer som erbjuder konst för alla smaker, vare sig du gillar modern- eller klassisk konst, har riktat in dig på danska verk, franska konstnärer eller avantgarde. Här har du museerna.

Lista
Karta
SMK - The National Gallery of Denmark based in Copenhagen
Foto: Statens Museum for Kunst
01

SMK - Statens Museum for Kunst

SMK ligger centralt i Köpenhamn och rymmer konst- och konsthistoria som spänner över olika genrer och 700 år. Se utställningar och film, delta i kreativa verkstäder och njut av klassiska mästerverk och utmanande samtidskonst. Upplev konstpärlor av bland annat Rubens, Matisse, Munch och Ambramovic.

Läs mer
Kunsthal Charlottenborg in Copenhagen
Foto: Kunsthal Charlottenborg
02

Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg är ett av de största museerna för samtidskonst i Europa och utställningarna har ett tydligt internationellt fokus. Själva konsthallen är en tillbyggnad till Charlottenborg slott och ligger vackert i centrala Köpenhamn, intill Nyhavn. Här finns även en konstbokhandel och en mysig gård med café.

Läs mer
Winter garden of Glyptoteket in central Copenhagen
Foto: Ana Cecilia Gonzalez - Ny Carlsberg Glyptotek
03

Glyptoteket

På Glyptoteket kan du ta del av Nordeuropas största samling av antik konst, en fantastisk resa genom 3500 års konsthistoria. Du kan även se modernare verk av Monet, Rodin, van Gogh och Gauguin. Passa även på att fika i tropisk miljö i den vackra vinterträdgården. 

Läs mer
Kunstforeningen GL STRAND
Foto: Kunstforeningen GL STRAND
04

Kunstforeningen GL STRAND

Kunstforeningen GL STRAND är en modern konsthall som ligger i ett vackert hus vid Slotsholmskanalen i hjärtat av Köpenhamn. Utställningarna har stor bredd men avspeglar alla samtiden. Ta en paus med fika i Bogcaféen eller shoppa vackra konstböcker i butiken.

Läs mer
The Hirschsprung Collection in Copenhagen
Foto: Jakob Hunosøe - Den Hirschsprungske Samling
05

Den Hirschsprungske Samling

Den Hirschsprungske Samling rymmer dansk konst från 1800- och tidigt 1900-tal. Det rör sig mest om verk från den så kallade Guldåldern (Eckersberg, Købke, Marstrand, Lundbye) samt Skagenmålare som P.S. Krøyer. Museet ligger i vackra omgivningar i Østre Anlæg på Österbro. 

Läs mer
Child in front of Thorvaldsens Museum in Copenhagen
Foto: Viggo Lundberg
06

Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum är en oas i hjärtat av Köpenhamn. Museet är tillägnat den kände danske bildhuggaren Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Här får du uppleva grafiska mosaikgolv, dekorerade tak och färgrika rum samt lära känna antika gudar och berömda historiska personer i marmor och gips.

Läs mer
Den Frie Centre of Contemporary Art in Copenhagen
Foto: Den Frie Centre of Contemporary Art
07

Den Frie Udstillingsbygning

Den Frie Udstillingsbygning är ett måste för alla som är intresserade av konst och arkitektur. Museet är en av de äldsta och mest traditionsrika arenorna för samtidskonst i Danmark och själva museibyggnaden är ett konstverk i sig. Museet är ett konstnärernas hus och en plats för morgondagens konst.

Läs mer
Ordrupgaard Museum close to Copenhagen
Foto: Roland Halbe
08

Ordrupgaard

På konstmuseet Ordrupgaard kan du se en av Nordeuropas finaste samlingar av fransk konst från 1800-talet och tidigt 1900-tal med verk av Degas, Renoir, Monet, Cézanne, Gauguin och Matisse. Den gamla herrgården har en imponerande tillbyggnad av den iranska arkitekten Zaha Hadid.

Läs mer
ARKEN Museum for Moderne Kunst near Copenhagen
Foto: Henrik Jauert
09

ARKEN Museum for Moderne Kunst

20 km söder om Köpenhamn ligger ARKEN Museum for Moderne Kunst. På ARKEN kan du uppleva konst och arkitektur i internationell toppklass. Den permanenta utställningen består av nordisk och internationell konst från 1990-talet och framåt, med en hel sal tillägnad Damien Hirst.

Läs mer
Louisiana Museum of Modern Art near Copenhagen, Denmark
Foto: Kim Hansen - Louisiana Museum of Modern Art
10

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana ligger vackert vid Nordsjällands kust, ca 45 minuter från Köpenhamn med bil eller tåg. Förutom flera stora utställningar per år kan du se den fina permanenta samlingen av modern konst. Ät gott på den mysiga restaurangen, ta en tur i skulpturparken och besök den fina museishoppen.

Läs mer

Upptäck mer här!

Rosenborg slott i Köpenhamn
Köpenhamns mest besökta attraktioner
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
Här kan du shoppa danskt mode i Köpenhamn
Traditional Danish food smørrebrød at aamans deli in copenhagen, Denmark
Smörrebröd i Köpenhamn