VisitNordjylland

De bästa familjeupplevelserna på Nordjylland

Foto: VisitNordjylland

Familjesemester i Danmark? Upplev Nordjylland - perfekt för barn i alla åldrar eftersom avståndet är kort mellan flera höjdpunkter och sevärdheter. Konsten handlar om att bestämma sig för vad ni vill uppleva?

Lista
Karta
Roller coaster in Fårup Sommerland, North Jutland
Foto: © FlyingOctober

Fårup Sommarland

Nöjesparken Fårup Sommarland ligger nära stranden i Blokhus och Løkken och ändå mitt i skogen. Här väntar berg- och dalbanor, karuseller och andra kul åkattraktioner. Ett klart måste är Hurricane där du åker både över och under vatten.

Tiger in Aalborg Zoo, Aalborg
Foto: Aalborg Zoo

Aalborg Zoo

Följ med in i de vilda djurens värld på Aalborg Zoo. Här kan du hälsa på chimpanser och orangutanger, tigrar och många andra spännande djur. Missa inte en fikapaus på Fjäriljscaféet som livs levande färgglada fjärilar samt ljudet av porlande vattenfall, kvackande grodor och rytande tigrar i bakkgrunden.

Nordsøen Ocenarium

Här kan du dyka ner och utforska livet både över och under havsytan. Nordsøen Ocenarium är norra Europas största akvarium med 6 miljoner liter vatten, fiskar och annat maritimt liv.

A family walking through the migrating dune, Raabjerg Mile in North Jutland.
Foto: Mark Trustrup

Råbjerg Mile

Ökenlandskap i Danmark - är det verkligen möjligt? Absolut! Kom hit och upplev nordjyllands enorma sandlåda - barnen kommer att gilla den skarpt.

Paddla kanot

Allt står klart till hela familjen vid Lindenborg Å; kanoter och utrustning - det är bara på med flytvästen och paddla iväg. Se fram emot ett 5 timmars kul äventyr där du upplever Himmerlands landskap från vattnet.

Palmestranden
Foto: © Rebecca Green Cupido

Palmstranden

Palmer på våra breddgrader? Ja, varför inte? Upplev medelhavsstämning på barnvänliga Palmstranden i Frederikshamn. Här väntar massor med kul aktiviteter och dessutom grillplatser för den som önskar.

Children with goat at Skallerup Seaside Resort
Foto: Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort

Här väntar full valuta för pengarna, hos både barn och vuxna gäster. Vad sägs om över 100 aktiviteter såväl inomhus som utomhus? Dessutom skön och avkopplande wellnessområde för mamma och pappa i naturskön omgivning. 

Die Museumseisenbahn in Dänemark, Nordjütland
Foto: Asger Christiansen

Veterantåg

Hoppa ombord och ta plats på en resa bakåt i tiden. På den 90 minuter långa resan tur och retur mellan Mariager och Handest har ni gott om tid och plats att njuta av utsikten och de gamla vagnarna. Glöm inte picnic-korgen!

Fossil Mors
Foto: © Daniel A Brandt

Gå på fossiljakt

Ta barnen i handen och ge er ut på jakt efter fossiler tillsammans. I Limfjordens västra del, längs kusten på Mors och i kalkstensgruvorna har ni garanterat goda chanser att göra fina fynd!

Himmerland
Foto: © Mette Johnsen

Limfjorden museum

Besök Limfjorden Museum som ligger i en historisk byggnad från 1863. Här kan du lära dig om områdets spännande kulturhistoria och barnen får lova att röra plattfiskar och hålla i krabbor, i museets fiskbassäng. Om det inte skulle räcka för de små liven så finns en fin lekplats alldeles utanför. 

Det goda liv i Nordjylland
Zwei Frauen gehen shoppen in der Altstadt von Aalborg, Dänemark
Natur i Nordjylland
Det går utmärkt att surfa i Nordjylland på hösten
Kultur i Nordjylland
Fietsen in Noord-Jutland
Nordjylland
Schiffe in Løgstør am Limfjord