Upplev en unik blandning av historia, kultur och vacker natur

Sydjylland

Sydjylland är ett spännande historiskt område med en egen unik kultur och många monument och kulturella sevärdheter. Även den dramatiska kustlinjen och de många familjevänliga attraktionerna är väl värda ett besök!

Ribe town

Stadsliv

Besök några av Danmarks äldsta städer! Koldings imponerande slottsruiner, vikingastaden Ribe eller Christiansfeld som är på god väg att tas upp på UNESCO:s världsarvslista.

Vikingar

Konst, kultur och historia

Sydjylland har mycket att erbjuda den som är intresserad av historia och kultur. Allt från vikingar och medeltida tornerspel till konst och historiska slott och byggnader.

Video: Matresa till Danmark med Niklas Ekstedt

Niklas Ekstedt reser till Danmark för att finna inspiration och nya smaker tillsammans med Paul Cunningham som driver Michelinrestaurangen Henne Kirkeby Kro.

Ribe

Höjdpunkter

Det bästa på på Sydjylland!

Sydjylland, Danmark

Naturupplevelser i Sydjylland

Sydjylland är ett landskap av kontraster – från västkustens artrika våtmarker till det gröna kuperade istidslandskapet i öster.

Strandkul

Strandliv

Utforska de många fina och barnvänliga stränderna på sydjylland. Här får du fin vit sand mellan tårna och salta stänk från vågorna.

Familjesemester

Sydjyllands öar

Njut av några av Europas bredaste stränder på Rømø eller ta dig över till Mandø vid lågvatten då den uppdykande landremsan trafikeras av en traktorbuss kallad Mandø-bussen.

Video: Hærvejen

Hærvejen är en mer än 500 kilometer lång vandrings- och cykelled genom Jylland - upplev storslagen natur och spännande historia på vägen.