Vidare till innehåll

Detta bör du inte missa i Danmark - årets största evenemang

Foto: Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center

Nyfiken på vad som händer i Danmark i år? Här kan du läsa om de hetaste evenemangen landet runt - festivaler, utställningar och marknader som är värda ett besök i vårt grannland. 

Lista
Karta
01

Tour de France i Danmark

Köpenhamn blir värd för startskottet på världens mest prestigefyllda cykellopp - Tour de France. Övriga etapper genom Danmark går genom Roskilde, Nyborg på Fyn och vidare mot Vejle och Sønderborg på Jylland. Följ med på TV och bli inspirerad att boka din egen cykelsemester som tar dig runt i vårt vackra grannland.

Scandic Nørreport, Copenhagen
Foto: Scandic Hotels
02

Nya läckra hotell

Från stilfulla hostels till oslagbara lyxhotell - det kommande året betyder många mya hotell runt om i Danmark. Titta närmare på Scandic Spectrum, Scandic Nørreport, 25hours Hotel Round Tower och Next House. Det har aldrig varit lättare att hitta ett fantastiskt eller hållbart hotell att övernatta på i Danmark.

Entwurf für das Museum FLUGT von der Bjarke Ingels Group
Foto: Bjarke Ingels Group
03

FLUGT refugee museum of Denmark

Danska FLUGT invigs till sommaren och tar besökaren med in i otroliga och tankeväckande historier om livet som flykting. Danska arkitektgruppen Bjarke Ingels Group står för byggnaden, som användes för att husera tyska flyktingar under Andra världskriget. Museet berättar om deras historia men även om flyktingar som kommit till Danmark under senare tid.

Design Museum Denmark - Denemarken vakantie tip
Foto: Christian Hoyer
04

Designmuseet återinvigs

Danmarks imponerande designmuseum har varit stängt i två år för att renoveras och nytänkas från golv till tak. Kom på besök från juni 2022 och upptäck ännu mer om dansk design på nya spännande utställningar i en totaltransformerad ikonisk byggnad.

The Queen's Official birthday portrait 2020 with her son and grandson
Foto: Per Morten Abrahamsen
05

Drottningens jubileum

Danmarks älskade Drottning Margrethe firar 50 år som regent januari 2022. Besök landet och huvudstaden och inte minst utställningen 'En drottnings smyckeskrin' på självaste Amalienborg slott. 

06

Enigma museet

ENIGMA är ett nytt, interaktivt museum för kommunikation som öppnar i stadsdelen Østerbro i Köpenhamn. Museet kommer att berätta om historier från förr om teman som övervakning, digital kommunikaton och falska nyheter. Museet innehåller också en rad aktiviteter för besökaren.

Green Solution House, Hotel, Bornholm
Foto: HORESTA
07

Närmare Bornholm

Under nästa år kommer det gå ännu fortare att ta sig till solskensön Bornholm. Den största snabbfärjan i världen, Express 5, sjösätts i slutet på året med en kapacitet på 1.610 passagerare. Varför inte bo i en av de flyglarna på Green Solution House, som är en av öns många hållbara och framtidsmedvetna lösningar.

Woman in Rold Forest in autumn, Himmerland, North Jutland
Foto: Dennis Lundby
08

Besök en bunker

Djupt inne i skogen Rold Skov på Nordjylland, flera meter under marken, ligger en av Danmarks mest välbevarade hemligheter. Det kalla kriget vittnar om en bunker, REGAN Vest, som byggdes på 1960-talet. Den öppnas för allmänheten under 2022 redo att dela dess historia. Bunkern är på hela 5.500 kvm och även museets huvudattraktion - en äkta tidkapsel.

Bild vom Tiger in Knuthenborg Safaripark
Foto: Visit Lolland-Falster
09

Sov hos tigrarna

Som gäst kan man som något nytt få lov att övernatta i Camp Zov Tigra som ligger i Europas största tigerpark - om man törs. Vakna upp bland tigrar – endast en glasruta emellan dig och de exotiska djuren. Upplev tigrarna i deras egen miljö och lär dig om hur mycket området satsar på djurens välbefinnande. Knuthenborg Safaripark erbjuder olika slags safari-paket och boende i glamping tält eller stugor, beroende på vad som passar dig bäst. Se fram emot att möta både elefanter, apor, giraffer och inte minst – tigrar.

Arcade Fire during NorthSide Festival in Aarhus, Denmark
Foto: Thorsten Iversen
10

Äntligen festivalår i år

Vi förväntar att många av de stora festivalerna återinvigs under det kommande året. Som vi har saknat dem! Se fram emot O/Day Fest i Köpenhamn i augusti, ett helt nytt 3-dagars firande av elektronisk musik med mat, dryck och unik konst som sällskap.

Ännu fler upplevelser här!

Copenhagen sunset
Det okända Köpenhamn
Gastronomi och restauranger i Aarhus
Det goda livet i Aarhus
Dark Sky, Møns Klint
Upplev nya vinteräventyr i Danmark
Unika saker att se och göra på Fyn
Lev det goda livet på ett danskt badhotell

Share your wonders: