Tivoli i Köpenhamn

Photo: Lasse Salling - Copenhagen Media Center

Om du bara har tid att se en sak i Köpenhamn så låt det bli Tivoli! Den populära nöjesparken Tivoli är Danmarks mest besökta attraktion och folk kommer från hela världen för åkattraktionerna, restaurangerna och konserterna – och inte minst för den fantastiska stämningen.

Magisk vinter på Tivoli

För tredje året i rad kan du uppleva den redan klassiska vintersäsongen på Tivoli. Träd in i ett gnistrande vackert vinterlandskap fullt av spännande vinteraktiviteter - du kan bland annat åka skridskor utanför Nimb, där interaktiv belysning följer dina skär på isen. Testa även den nya berg-och-dalbanan Mælkevejen som tar dig hela tre varv runt och upp på 17 meters höjd. De allra minsta kan roa sig i den 15 meter höga iglon Pingonesien. Tivoli har vinteröppet till och med den 23 februari.

Aktuellt: vad händer på Tivoli?

Glöm allt om trista vinterdagar. Tivoli strålar genom allt det grå med stämningsfulla ljusinstallationer i hela parken och så klart som vanligt med ljusshow på sjön. Under februari (1-23) lyser faktiskt hela Köpenhamn upp under Copenhagen Light Festival.

Från den 31 januari – 6 februari kan du uppleva Tivoli Dining Week där flera av Tivolis många restauranger erbjuder speciella menyer som kan avnjutas i den vintersmyckade nöjesparken.

Varför inte fira en romantisk Alla Hjärtans dag på Tivoli den 14 februari? Alla restaurangerna serverar passionerade rätter i mysiga miljöer, och efteråt kan man gå en tur hand i hand och njuta av stämningen.

Världens näst äldsta nöjespark

Gör dig redo för en unik upplevelse i Köpenhamn! Tivoli har fascinerat och roat besökare sedan portarna slogs upp för första gången 1843. Det är världens näst äldsta nöjespark och den fantastiska mixen av hisnande åkattraktioner, restauranger, musik och hygge gör det till en upplevelse för alla åldrar. 

En sagovärld mitt i Köpenhamn

När du stiger in genom den välvda porten tar du klivet in i en värld av sagor, exotiska miljöer och hisnande åkturer. Tivoli förnyar sig ständigt med upplevelser i världsklass som passar inbitna spänningssökare, men man kan alltid känna historiens vingslag i de vackra miljöerna och härligt nostalgiska attraktioner som berg- och dalbanan av trä från 1914. Både Hans Christian Andersen och Walt Disney har strosat runt här och blivit inspirerade.

Barnens Tivoli

Barn älskar Tivoli som har attraktioner och aktiviteter för alla åldrar. Våghalsarna kan få sitt lystmäte i attraktioner som Aquila och Demonen och de lite mindre kan se fram emot drakbåtarna, veteranbilar, karuseller och ett färgrikt sagouniversum i Den Flygande Kofferten. En annan populär aktivitet för hela familjen är att se Tivolis eget ungdoms-garde spela och marschera i sina fina uniformer - de är en perfekt miniatyr av drottningens garde.

Ät gott på Tivoli Food Hall

I direkt anslutning till nöjesparken ligger Tivoli Food Hall med 16 restauranger och matbodar samt en gemensam matsal. Här hittar du bland andra Vapiano, Espresso House och Sticks ’n’ Sushi. Tivoli Food Hall håller öppet veckans alla dagar året runt. 

Musik och kultur på Tivoli

Varje dag under sommaren är det livekonserter på Tivolis olika scener och det gedigna programmet har något för alla. Gå till exempel på onsdagsjazz, fredagsrock eller klassisk konsert med både danska och internationella namn. Du kan även se pantomimteater och balettföreställningar med kostymer och scenografi som skapats av den danska drottningen.

Tivolis olika säsonger

Tivolis huvudsäsong löper från april till september men Tivoli har numera öppet även andra tider på året. Under oktober förvandlas Tivoli till en Halloween-värld full av pumpor, häxor och spökerier. I mitten av november börjar julsäsongen med en av nordens bästa julmarknader, glögg och massor av hygge. Vintersäsongen bjuder på sportlovsaktiviteter som en tur på skridskobanan framför Nimb.