Tivoli i Köpenhamn

Photo: Lasse Salling, Tivoli

Om du bara har tid att se en sak i Köpenhamn så låt det bli Tivoli! Den populära nöjesparken Tivoli är Danmarks mest besökta attraktion och folk kommer från hela världen för åkattraktionerna, restaurangerna och konserterna – och inte minst för den fantastiska stämningen.

Magisk jul på Tivoli 

Ta dig till Köpenhamn för den magiska julsäsongen på Tivoli! Från den 16 november till den 5 januari kan du strosa runt i en julpyntad nöjespark där över en miljon ljus lyser upp i vintermörkret och 1.000 granar och över 60.000 julgranskulor är en del av utsmyckningen. Besök Tivolis mysiga julmarknad med pyntade bodar där du kan köpa allt från varm choklad och glögg till den klassiska danska julrätten æbleskiver och små julklappar. Självklart kan du även träffa jultomten!

Nyårsfirande på Tivoli och andra evenemang

Varför inte fira in det nya året på Tivoli? Restaurangerna har speciella nyårsmenyer (bör bokas i god tid) och färgsprakande fyrverkerier kan förutom på själva nyårsafton ses den 25, 26 och 27 december.

Passa även på att se H.C Andersens kända saga Snödrottningen som balett i Tivolis konserthall. Som vanligt är det Drottningen Margrethe som har designat kostymer och dekorationer och den kända danska artisten Oh Land som har skrivit musiken.

Världens näst äldsta nöjespark

Gör dig redo för en unik upplevelse i Köpenhamn! Tivoli har fascinerat och roat besökare sedan portarna slogs upp för första gången 1843. Det är världens näst äldsta nöjespark och den fantastiska mixen av hisnande åkattraktioner, restauranger, musik och hygge gör det till en upplevelse för alla åldrar. 

En sagovärld mitt i Köpenhamn

När du stiger in genom den välvda porten tar du klivet in i en värld av sagor, exotiska miljöer och hisnande åkturer. Tivoli förnyar sig ständigt med upplevelser i världsklass som passar inbitna spänningssökare, men man kan alltid känna historiens vingslag i de vackra miljöerna och härligt nostalgiska attraktioner som berg- och dalbanan av trä från 1914. Både Hans Christian Andersen och Walt Disney har strosat runt här och blivit inspirerade.

Barnens Tivoli

Barn älskar Tivoli som har attraktioner och aktiviteter för alla åldrar. Våghalsarna kan få sitt lystmäte i attraktioner som Aquila och Demonen och de lite mindre kan se fram emot drakbåtarna, veteranbilar, karuseller och ett färgrikt sagouniversum i Den Flygande Kofferten. En annan populär aktivitet för hela familjen är att se Tivolis eget ungdoms-garde spela och marschera i sina fina uniformer - de är en perfekt miniatyr av drottningens garde.

Ät gott på Tivoli Food Hall

I direkt anslutning till nöjesparken ligger Tivoli Food Hall med 16 restauranger och matbodar samt en gemensam matsal. Här hittar du bland andra Vapiano, Espresso House och Sticks ’n’ Sushi. Tivoli Food Hall håller öppet veckans alla dagar året runt. 

Musik och kultur på Tivoli

Varje dag under sommaren är det livekonserter på Tivolis olika scener och det gedigna programmet har något för alla. Gå till exempel på onsdagsjazz, fredagsrock eller klassisk konsert med både danska och internationella namn. Du kan även se pantomimteater och balettföreställningar med kostymer och scenografi som skapats av den danska drottningen.

Tivolis olika säsonger

Tivolis huvudsäsong löper från april till september men Tivoli har numera öppet även andra tider på året. Under oktober förvandlas Tivoli till en Halloween-värld full av pumpor, häxor och spökerier. I mitten av november börjar julsäsongen med en av nordens bästa julmarknader, glögg och massor av hygge. Vintersäsongen bjuder på sportlovsaktiviteter som en tur på skridskobanan framför Nimb.