9 tips: här hittar du hygge i Köpenhamn

Foto: Rasmus Flindt Pedersen - Copenhagen Media Center

Hitta hygget i Köpenhamn! Hygge kan förklaras som en mysig och varm atmosfär som inbjuder till närvaro och gemenskap – det handlar om att ta sig tid att njuta av det goda i livet tillsammans med nära och kära. Här får du våra bästa tips på saker ”hygge” saker att se och göra i Köpenham

Lista
Karta
GDK Canal Tours
Foto: VisitDenmark
01

Hygge på Köpenhamns kanaler

En båttur genom Köpenhamns kanaler är inte bara fulländat hygge, det är även en unik möjlighet att se några av huvudstadens stora attraktioner från ett nytt perspektiv. Njut av sevärdheter som Den Lilla Sjöjungfrun, färgglada Nyhavn och det imponerande operahuset från vattnet.

Läs mer
Rosenborg slott i Köpenhamn
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
02

Paus med extra hygge i Kongens Have

Kongens Have ligger i anslutning till Rosenborg Slott. Parken, som är den äldsta i Danmark, är ett populärt utflyktsmål för Köpenhamnare som kommer hit för att få en stund av hygge i hjärtat av Köpenhamn, de stora gräsarealerna är ofta fulla av människor som njuter i solen, fikar och hänger.

Läs mer
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
03

Hygge-stämning på Tivoli

Tivoli är ett måste när du besöker Köpenhamn. Den klassiska nöjesparken har något för alla, vare sig du vill snurra runt i en vild åkattraktion, vandra hand i hand runt den lilla sjön eller äta gott. Stämningen är laddad med hygge.

Läs mer
04

Klassiskt hygge i Nyhavn

Nyhavn är med sina färgglada fasader och mysiga caféer den perfekta platsen för en paus mellan alla sevärdheter och shopping. Ät klassisk dansk mat och spana på folk från en fullsatt uteservering. Nyhavn har även en mysig julmarknad om du kommer senare på året.

Läs mer
GDK Copenhagen Nansensgade
Foto: VisitDenmark
05

Hygge på Nansensgade

Mitt i centrala Köpenhamn ligger Nansensgade. Här hittar du en rad mysiga och coola caféer och second hand-butiker att utforska. Nansensgade ligger nära de vackra sjöarna som du kan promenera runt och samtidigt fylla på hygge-nivåerna.

Läs mer
Traditional Danish pastries "Wienerbrød"
Foto: © Maria Nielsen
06

Hygge med klassiskt bakverk

Det mest kända danska bakverket är inte danskt, men det är utsökt och en självklar ingrediens i en fika med extra hygge. Det var kockar från Wien som införde wienerbrödet (danish) i Köpenhamn på 1840-talet. Se till att äta minst ett för att få en smak av äkta hygge.

Kastellet. Photo: Daniel Rasmussen
Foto: Daniel Rasmussen
07

Hygge vid Kastellet

Många Köpenhamnare tar en avkopplande helgpromenad på kastellets vallar och njuter av utsikten över sin vackra stad och hamninloppet. Kastellet grundades av Christian IV som även stod för andra ikoniska byggnader som Rundetorn och Frederiksborg Slott.

Läs mer
Pair your smørrebrød with craft beer and snaps at Øl & Brød in Copenhagen
Foto: Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center
08

Hemma hos- hygge

Att äta på en ”hemmarestaurang” är en unik möjlighet att lära känna trevliga danskar och uppleva danskt hygge på nära håll. Ät middag i dejligt sällskap hemma hos en av de hundratals danskar som anmält sig som värdar och få god mat – och nya vänner – på köpet.

Foto: Copenhagen Media Center
09

Hygge på två hjul

Hygge skulle inte vara danskt om det inte kunde kombineras med att cykla! Köpenhamnarna älskar att cykla och en guidad cykeltur runt huvudstaden är både uppfriskande och mysigt. Turen tar dig förbi några av stadens mest kända sevärdheter, men även några mindre kände (men inte mindre spännande).

Läs mer

Utforska Köpenhamn!

Rosenborg slott i Köpenhamn
Köpenhamns mest besökta attraktioner
Nørrebro, Copenhagen
Koll på Köpenhamns stadsdelar