Camping i Danmark

Foto: Niclas Jessen

En campingsemester är ett utmärkt sätt att upptäcka Danmark. Standarden på danska campingplatser är generellt hög och de ligger ofta i några av landets mest natursköna områden. Dessutom kan du spara pengar på boende och fånga den där obestämbara känslan av frihet när nästa äventyr kallar.

Campingplatser i Danmark

Det finns ca 570 campingplatser i Danmark så det handlar egentligen bara om att ta reda på vart du vill åka. Campingplatserna ligger ofta naturskönt, nära havet och stränder eller skog och ängar. Det finns även många campingplatser i utkanten av städer och byar där du hitta bra shopping, restauranger och aktiviteter.

Det alla campingplatser har gemensamt är att standarden generellt är hög med välskötta faciliteter och generösa utrymmen.

Familjevänlig camping

Att åka på campingsemester är ett härligt äventyr för hela familjen och danska campingplatser är ofta väldigt barnvänliga. Det går relativt enkelt att hitta campingplatser med lekplatser, bollplaner, swimmingpool och aktiviteter som fotbollsturneringar och skattjakter. En stor hit kan även vara att slå läger på en av de campingplatser som har djur och hästridning.

Campingplatser med olika teman

Det finns många olika tema-campingplatser för dig som har olika specialintressen som vattensport, vandring eller varför inte wellness. Du kan se alla olika teman som finns för de danska campingplatserna, och vilka symboler du ska hålla utkik efter när du söker, här.

Bo i egen stuga på campingplatsen

Om du föredrar att sova i en riktig säng så finns det på många danska campingplatser även möjlighet att hyra en stuga. Det finns flera kategorier, dem där du själv tar med sängkläder och har tillgång till toaletter och dusch på området och dem med högre standard och eget badrum. Priserna varier och går upp under högsäsongen men ligger mellan 2500 och 6000 DKK för en vecka.