Vidare till innehåll
Pia Rathsach GoGreenDanmark

5 tips för en grönare semester

Foto: Frida Gregersen

Välja grönt i Danmark? Då finns appen för dig. Vi pratade med Pia Rathsach, VD och grundare av GoGreen Danmark, och som har utvecklat en app som hjälper dig med att shoppa miljövänligt. Få hennes bästa tips för en grönare semester i grannlandet.

Ice Cream
Foto: Daniel Villadsen, @dvphoto.dk
01

The GoGreen Guide App

Låt oss börja med appen GoGreen! Den fungerar som en vägvisare då det gäller naturupplevelser, ekologiska restauranger, hållbara klädbutiker, secondhand-affärer och lanthandlar i Danmark. Appen är inte rikstäckande ännu men det kommer! Under tiden kan du njuta av gröna tips i Köpenhamn, Aarhus, Odense och Roskilde.

Foto: Copenhagen Media Center
02

Danmark på två hjul

Upptäck hur fint städer och naturen hänger ihop om du väljer att ta dig fram på cykel. Jag älskar att du dessutom kan ta med dig cykeln på tåget och att de flesta danska storstäderna erbjuder hyrcyklar – till och med elcyklar, om det så önskas.

Läs mer
Fähre nach Svenborg auf Fünen an der Dänischen Ostsee
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
03

Ö-hopp

Jag är naturälskare och mycket förtjust i alla små danska öar. Det enklaste sättet att ta sig runt på är med 'Ø-pas', som är ett slags pass. Det är lite gammaldags med QR-koder, men du scannar och får snabbt information om de olika öarna.

Läs mer
Tour Copenhagen by boat
Foto: Kim Wyon
04

Broarnas Köpenhamn

Know your 'bro är en digital guide med promenader som tar dig längs kvarteren och de gamla broarna i Köpenhamn. Upplev fina gränder och unika platser i stan - ett kul sätt att se nya sidor av Köpenhamn på. På Nørrebro kan du dessutom låta barnen ta en spännande quiz som lär de om ett grönare Köpenhamn på ett lekfullt sätt.

Läs mer
Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center
05

Ladda med ny energi

Lite lustigt kanske men som en tech-person gillar jag också att bara logga av och varva ner. Alla danska städer har närhet till naturen - en personlig favorit då det handlar om att koppla av och ladda med ny energi.

Läs mer

Share your wonders: