Transport Ta dig runt i Kopenhamn

Ta dig runt i Köpenhamn

Det är enkelt att ta sig runt i Köpenhamn. Den danska huvudstaden har väl utbyggd kollektivtrafik med bussar, metro och tåg som avgår regelbundet. Avstånden mellan Köpenhamns sevärdheter är ofta korta och det går därför många gånger snabbt och smidigt att ta sig runt till fots eller på cykel.

Med offentlig transport i Köpenhamn med omnejd

Det är enkelt att ta sig runt i Köpenhamn med kollektivtrafik och offentlig transport. Bussar, S-tåg och Metro bildar tillsammans ett finmaskigt transportnät som täcker hela cityområdet och stadens förorter. Om du vill ta dig utanför de centrala delarna är det oftast enklast att ta S-tåget. Det gäller till exempel om turen går till Hillerød, Klampenborg, Køge och stränderna runt Køge Bukt. Till Roskilde, Humlebæk (Louisiana) och Helsingör är det snabbare att ta regionaltåg. Från flygplatsen till city kan du välja både Metro, regionaltåg och buss.

Huvudstadsområdet (också kallat "HT-området") som sträcker sig från Køge i söder, Roskilde och Frederikssund i väster och hela det nordöstliga hörnet av Själland har samma biljettsystem. Här kan du använda "Rejsekortet" eller köpa ett 10-resors klippkort som ger stora rabatter i förhållande till att köpa enkelbiljetter. En vanlig vuxenbiljett från flygplatsen in till stan kostar till exempel 36 DKK men med ett rejsekort kostar resan endast 20 DKK (oktober 2017).

24-timmarsbiljett inom Köpenhamn/ Huvudstadsområdet

Om du ska resa mycket i HT-området kan du med fördel köpa en 24-timmarsbiljett. Den gäller ett obegränsat antal resor med buss, tåg och Metro i hela området i 24 timmar från det klockslag biljetten stämplas. En 24-timmarsbiljett kostar 130 DKK för vuxna och 65 DKK för barn under 16 år (sept. -13). Här kan du köpa 24-timmarsbiljetten.

Share this page

Nyhavn

Underbara Köpenhamn

Förälska dig i Danmarks dejliga huvudstad. Här hittar du tips och inspiration inför Köpenhamnsresan!

Hållbara Köpenhamn

Guide: de bästa badplatserna i Köpenhamn

Det är inte mycket som slår ett härlig dopp under en varm sommardag. Här hittar du Köpenhamns bästa stränder och hamnbad.

Cykla i Köpenhamn

Köpenhamn på två hjul

Köpenhamn  har vid två tillfällen utsetts till världens bästa cykelstad. Kom får du se varför!