Skagens magiska ljus

Upptäck det magiska Skagen

Res till toppen av Danmark och upptäck idylliska Skagen. Den gamla fiskebyn är sinnebilden av danskt hygge och inbjuder till en semester, eller en tur över dagen, som är både inspirerande och avkopplande. Njut av det goda livet, det vackra ljuset och besök udden där två hav möts. Här är vår guide till saker att göra i Skagen.

Grenen

Grenen – udden där två hav möts

Strax norr om Skagen ligger Grenen som är den udde där de två haven Skagerrak och Kattegat möts, ett naturfenomen som man bara kan uppleva på några få ställen i världen. Kraften i detta möte är så stark att det faktiskt är förbjudet att bada vid Grenen. Men det är tillåtet att doppa tårna i det grunda vattnet och stå med en fot i varje hav. Det finns dock några som simmar runt Grenen och det är de söta sälarna som är så vana vid människor att de inte har något emot att vila sig på stranden bland besökarna.

Share this page

Visste du?

- Att Skagen har flest solskenstimmar i Danmark
- Att den Grå Fyr invigs som internationellt fågelcentrum 2017
- Att Råbjerg Mile flyttar sig 15 meter varje år
- Att den Danska kungafamiljen har ett hus i Skagen
- Att Karen Blixen skrev delar av  ‘”Den afrikanska farmen” när hon bodde på Brøndums Hotel

Så tar du dig till Skagen

Res med Stena Lines färjor:

- Göteborg - Fredrikshavn

- Varberg- Grenaa

Det finns även prisvärda dagsturer till Skagen.

Loekken

Nordjylland

Långsträckta vita sandstränder, mysiga kuststäder, badhotell och Skagen med sitt vackra ljus. Upptäck inspirerande Nordjylland där det aldrig är långt till nästa upplevelse.