It's easy to get to and from Copenhagen Airport with public transport

Res till Danmark med tåg, flyg, bil och färja

Foto: Jasper Carlberg - CPH Airport

Att resa till Danmark från Sverige är enkelt och smidigt - oavsett om du vill resa till Jylland, besöka Fyn eller Själland - med bil, tåg, flyg, buss eller färja. Här hittar du information om olika sätt att resa till Danmark.

Behöver man pass när man reser till Danmark?

Inom Norden gäller fortfarande passfrihet för nordiska medborgare. Men även om du inte behöver ditt pass när du reser till Danmark så måste du kunna legitimera dig vid behov. Ta därför alltid med en giltig ID-handling (till exempel pass, nationellt ID-kort eller körkort). Den danska polisen utför stickkontroller i Öresundsregionen.

Ta tåget till Danmark

Med tåg kan du ta dig från stora delar av Sverige till Danmark. Tågen till Köpenhamn ankommer till Hovedbanegården, mitt i city. Härifrån kan du fortsätta din tågresa i Danmark med DSB.

Stockholm - Köpenhamn: 5 timmar och 5 minuter med snabbtåg
Göteborg - Köpenhamn: 3 timmar och 50 minuter
Malmö - Köpenhamn: 35 minuter
Jönköping - Köpenhamn: 3,5 timmar till 4,5 timmar
Karlstad - Köpenhamn: 6 ½ till 8 timmar
Kalmar - Köpenhamn: 3 ½ till 4 timmar

Tågresor till Danmark hittar du hos: SJ, Veolia, Skånetrafiken, DSB och Öresundståg.

Att resa till Danmark med bil

För dig som vill ta bilen till Danmark finns det två alternativ, Øresundsbron eller färja. Om du ska till Köpenhamn, Sydsjälland eller Fyn så är Øresundsbron ett bra alternativ, med bron är du över sundet på bara 10 minuter. Snabbt och smidigt! Om du ska till Nordsjälland eller vidare genom Danmark så är även Öresundslinjen mellan Helsingborg och Helsingör ett bra val. Den går ofta och det tar ca 20 minuter. 

Från och med 1 oktober 2023 måste dieseldrivna personbilar uppfylla minst Euro 5-kraven eller ha godkänt partikelfilter för att få köras i de miljözoner som finns i stora delar av Köpenhamn med Frederiksberg samt i Odense, Aarhus och Aalborg. Läs mer om Danmarks miljözoner här.

Om du ska till Jylland och vill ha bilen med på resan, är Stena Lines färjor ett bra alternativ. De går mellan Göteborg och Fredrikshamn alternativt Halmstad och Grenå.

Färjeförbindelser till Danmark

Att ta färjan till Danmark är ett litet äventyr i sig. Koppla av med en pølse på däck medan kapten lotsar dig säkert över havet.

Göteborg - Frederikshavn (Nordjylland)
Denna linje trafikeras av Stena Line. Färjan har flera avgångar dagligen, två avgångar på lördagar, restiden är cirka 3,5 timma.

Halmstad - Grenå (Östjylland och Aarhusregionen) 
Denna linje trafikeras av Stena Line. Färjan har två avgångar dagligen på vardagar, en till två avgångar på helgen. Restiden är cirka 4,5 timma.

Helsingborg - Helsingör (Nordsjälland)
Denna linje trafikeras av ForSea. Två avgångar i timman. Restiden är 20 minuter.

Ystad - Rønne (Bornholm)
Denna linje trafikeras av Bornholmslinjen. Färjan avgår 3-8 gånger dagligen. Restiden är 1 timma och 20 minuter.

Ta flyget till Danmark

Det finns många alternativ för dig som vill flyga till Danmark, här följer en sammanställning av aktuella flyglinjer (direktflyg). De flesta flyglinjer går direkt till Köpenhamns flygplats, men det finns också direktflyg till Billund, Aalborg och Aarhus. Från Köpenhamn kan du flyga vidare med inrikesflyg till andra flygplatser runtom i Danmark.

Stockholm, Arlanda - Köpenhamn 
SAS - Flygtiden är 1 timme och 10 minuter
Norwegian - Flygtiden är 1 timme och 10 minuter 

Stockholm, Arlanda - Billund 
SAS - Flygtiden är 1 timme och 20 minuter

Stockholm, Arlanda – Aalborg

Ryanair – Flygtiden är cirka 1 timme och 20 minuter

Stockholm, Bromma – Aarhus (via Göteborg)

BRA – Flygtiden är 2 timmar och 10 minuter

Göteborg, Landvetter - Köpenhamn 
SAS - Flygtiden är 45 minuter

Göteborg, Landvetter - Aarhus 
BRA - Flygtiden är 40 minuter

Buss till Danmark

Om du gillar att åka buss kan du få en riktigt billig resa till Danmark. Restiden med buss från Stockholm är mellan 9 och 15 timmar, från Göteborg är restiden 4 till 5 timmar. FlixBus och Bus4You trafikerar sträckorna. Dessutom finns Bokabuss om ni är ett lite större sällskap som behöver boka en egen buss för att åka till Danmark - passar såväl företagskunder som privata sällskap.

Läs vidare här!

Metro
Ta dig runt i Köpenhamn
Take the S-train to explore more of Denmark's capital area
Ta dig runt billigt i Danmark