Glamping at Cold Hand Winery in Randers, Aarhus Region

Glamping i Danmark

Foto: © Cold Hand Winery

Vad sägs om ett lyxigare alternativ till campingsemester? Testa glamping nästa gång! Danmark har en mängd glamping-platser där komfort och extra guldkant på tältpålarna är givna inslag.

Lista
Karta
101 Glamping in Thy
Foto: 101 Glamping
01

101 Glamping Thy

En unik naturupplevelse i Thy på Jylland där du hittar Danmarks äldsta nationalpark. Här väntar glamping på hög nivå där man blir ett med naturen och mobilen ett minne blott.

Läs mer
02

Granne med Marsktornet på Jylland

Inkvartera er i lyxiga glampingtält som ligger granne med en av Danmarks nyaste sevärdheter; det 25 meter höga Marsktornet. Låt detta bli basen för utflykter i det fascinerade marsklandet som även kan överraska med fenomenet svart sol eller en ostronsafari för de som gillar en kulinarisk upplevelse.

Läs mer
Krusmølle Glamping in Sønderjylland
Foto: Aabenraa Tourist
03

Krusmølle Glamping på Sydjylland

Glamping är så mycket mer än bara att sova i tält. Krusmølle Glamping består av vackert renoverade gamla cirkusvagnar inredda i nordisk stil. Njut av ett glas på terrassen och upplev solnedgången på natursköna Sydjylland.

Läs mer
Ree Park Safari glamping accomodation in Ebeltoft, Aarhus Region
Foto: Ree Park Safari
04

Ree Park Safari i Aarhustrakten

Kombinera ett besök på Ree Park Safari i Ebeltoft med en övernattning i lyxiga glampingrum med vilda djur inpå knuten. Hör lejonen ryta och vargarna yla och låt det bli kvällens godnatt-visa.

Läs mer
Glamping in a wine barrell at Cold Hand Winery in Randers
Foto: Cold Hand Winery
05

”Wineglamping” på Jylland

Vad vore glamping utan ett glas vin eller två? På Cold Hand Winery vid staden Randers kan du lugnt delta i en vinprovning eftersom du inte ska köra bil efteråt. Här övernattar du i en äkta italiensk vintunna som har rymt hela 11.000 liter vin. Om det låter som lite för mycket av det goda så förslår vi en Airstreamer från 1972 eller ett lyxtält i safaristil à la Karen Blixen. 

Läs mer
Tiki Camp in Fyn
Foto: Tiki Camp
06

Tiki Camp på Fyn

Idén bakom Danmarks allra första glampingplats handlar inte bara om lyxtillvaro utan även om att vara i balans med naturen. På Tiki Camp väntar mysiga stunder framför lägerelden, måltider tillsammans under bar himmel och tid att bara vara.

Läs mer
Glamping at Camp Adventure in Denmark
Foto: Destination SydkystDanmark
07

Glamping på Camp Adventure

Bara en timme söder om Köpenhamn ligger Camp Adventure med anslutning till imponerande Skogstornet. Övernatta i glamping yurts med härliga terrasser och utomhusbadkar.

Läs mer
Close to Dueodde Beach on Bornholm
Foto: @et_nyt_kapitel
08

Eco Beach Camp på Bornholm

Vad sägs om glamping med havsutsikt? Välkommen till Eco Beach Camp på vackra Bornholm. 12 mysiga tält gör glampingplatsen till Danmarks minsta, med magiskt läge vid en av landets populäraste stränder – Balka strand på öns södra del.

Läs mer
Landrover in Møn, South Zealand
Foto: Mads Tolstrup
09

Camp Møns Klint

Naturen på Møns Klint på södra Själland är något alldeles speciellt. Hyr en Land Rover och bege dig in i Dark Sky Park som är en av de vackraste platserna i landet. Övernatta på biltaket som fungerar som nattens hotellrum och blicka upp mot stjärnhimmeln – kan knappast bli mer romantiskt är så här.

Läs mer

Här väntar ännu mer camping

Vandringstur i Thy Nationalpark, Nordjylland
De bästa vandringslederna i Danmark
Dark Sky, Møns Klint
Upplev nya vinteräventyr i Danmark
Camp Adventure auf Seeland
Camp Adventure Treetop Experience
Signe, Nature guide at Vadehavscentret in the Wadden Sea, Denmark
Marinbiologen från Vadehavet