Familjeäventyr på Djursland

Dra på familjeäventyr i sommar! Kombinera camping och attraktioner på familjevänliga Djursland som är fullt av aktiviteter inom 40 minuters bilfärd. Från vilda åkturer på Djurs Sommerland till barnvänliga stränder, idylliska Ebeltoft och charmiga Aarhus. Res med Stena Line till Grenå. 

Achterbahn Juvelen im Vergnügungspark Djurs Sommerland in Djursland bei Aarhus, Dänemark

Foto:Djurs Sommerland

Djurs Sommerland – lika kul varje gång!

Sugen på fart, spänning och roliga upplevelser för hela familjen? Då ska du besöka Djurs Sommerland som är Nordens största sommarland. Här finns 9 spännande temaområden, Danmarks största berg-och-dalbanor, ett enormt vattenland och mer än 60 attraktioner för leksugna i alla åldrar. När entrén är betald kan du testa alla attraktioner.

Testa till exempel den rekordsnabba Tigern med en toppfart på 100 km/h eller Dragekongen som garanterat ger sus i magen när ni plötsligt dyker neråt från 30 meters höjd. Här väntar både lek och adrenalinkickar!

Utforska den magiska regnskogen i Randers

Att träda in i Randers Regnskog är som att träda in i en annan värld. Luften är varm och fuktig och överallt hörs ljudet av rinnande vatten och djurens läten. I gröna levande omgivningar kan du se allt ifrån små flitiga myror till stora mäktiga jaguarer och för en stund uppleva känslan av att vara på ett äkta tropiskt äventyr.

Vakantie met kinderen. De ideale bestemming, Denemarken

Foto:Ree Park Safari

Imponerande safari i Ree Park

Ta med familjen på en oförglömlig tur på Ree Park Safari och kom riktigt nära exotiska djur från hela världen. Safariparken är 70 hektar med skog och sjöar, här har djuren massor av plats att leva på. Det finns flera sätt att ta sig runt på området: till fots i egen takt, i en jeep på ”Landrover Safari” över savannområdet eller över den amerikanska prärien med ett ångtåg som tar er tätt inpå bison, vargar och svartbjörn.

Kattegatcentret - ett hav av upplevelser

På Kattegatcentret finns upplevelser för alla, vare sig du föredrar att stanna på land eller vågar ge dig ut på djupt vatten i dykardräkt. Här kan du paddla kajak på ishavet, förälska dig i söta sälar som lär sig bokstäver eller leka med familjens yngsta medlemmar i myshörnor, lekbassänger och på vattenlekplatsen. Kattegatcentret har utsetts till Nordens bästa akvarium tre år i rad. 

Den dagliga träningen i den tropiska hajtanken ger en fascinerande inblick i hajarnas väsen. Du kan stå så nära att du får vattenstänk i håret när hajarna sliter till sig fisk ur skötarens hand, eller så kan du se allt från hajtunneln i glas där det bara är 6 cm mellan dig och hajarna.

Fler upplevelser för härliga sommardagar

Lek och lata dagar på stranden

Djurslands har 250 kilometer vacker kust som är som gjord för strandliv och vattenaktiviteter. Här finns flera barnvänliga stränder som är perfekta för bad och lek och man kan även ge sig på att fånga krabbor. Vackra Grenå strand är långgrund och perfekt för barnfamiljer men du kan hitta många fler stränder på Djursland här.

Barn som cyklar i Mols Bjerge Nationalpark i Djursland, Aarhusregionen

Foto:© Jonas Togo

Äventyr i naturen vid Mols Bjerge

Nationalparken Mols Berge är ett bra utflyktsmål en solig dag. Vandra bland ljungbeklädda kullar, skog och vackra gröna hagar. Här finns även rester av bronsåldersgravar och ruinen av ett medeltidsslott, Kalø Slotsruin.

Mysiga byar

Om du kommer med Stena Lines färja från Varberg så ankommer du till den charmiga kuststaden Grenå. Här finns familjevänliga stränder och en levande stadskärna. Tre gågator sammanstrålar på torget där det finns mysiga restauranger med uteserveringar. Ebeltoft är semesteridyll med gamla korsvirkeshus, kullerstensgränder och färgglada stockrosor. Här hittar du små butiker med konsthantverk och mode och flera restauranger och caféer. Om sommaren lever Ebeltoft upp med olika konserter och aktiviteter.

Jungs spielen in Dänemark am Strand

Foto:Niclas Jessen

Barnen älskar camping

Gör boendet till en del av äventyret och campa i den vackra naturen på Djursland! Här finns campingplatser i skogen, vid kusten, nära badstränder och i städerna. Alla är familjevänliga och ligger nära attraktioner och upplevelser. Det finns campingplatser med plats till tält, husvagn och husbil och man kan även ofta hyra stuga. På Stena Lines färja mellan Varberg och Grenå finns gott om plats för husvagnar. Läs mer om camping på Djursland här.

På Djurspakken.dk kan du boka allt hemifrån, både boende och de attraktioner ni planerar att besöka. Välja bland ett stort utbud av hotell, camping, feriecenter och stora attraktioner som Djurs Sommerland och Randers Regnskov.

Dagsutflykt till mysiga Aarhus

Djursland ligger bara 20 minuters bilresa från Aarhus, Danmarks näst största stad. Så ta med familjen på en dagsutflykt, känn på stadspulsen och besök någon av de många attraktionerna. Missa inte Tivoli Friheden och Den Gamle By som bjuder på roliga upplevelser för både stora och små. 

Djurs Sommerland - the largest amusement park in the Nordic region
Djurs Sommerland - the largest amusement park in the Nordic region
Randers Regnskov - Tropical Zoo
Randers Regnskov - Tropical Zoo
Ree Park Safari
Ree Park Safari
The Kattegatcentre on Djursland
The Kattegatcentre on Djursland
Mols Bjerge National Park
Mols Bjerge National Park
Kalø Castle Ruins
Kalø Castle Ruins
The Frigate Jylland
The Frigate Jylland
Djursland for Fuld Damp
Djursland for Fuld Damp