En av Köpenhamns många cykelbroar.

Cykelsemester i Danmark

Couple Biking

Upptäck cykellandet Danmark

Danmark är det perfekta resmålet för en cykelsemester. Danmark har över 12 000 km skyltade cykelleder (ofta med lite eller ingen trafik), ett lättframkomligt och flackt landskap med vacker natur och långa kuststräckor - samt korta avstånd till övernattning och upplevelser på vägen. Att cykla i Danmark är tryggt, lätt och roligt!

Västkustleden:
Utforska 1133 km skyltade cykelleder i fantastisk natur

Foto: Nationalpark Vadehavet

Det bästa sättet att se Danmark är på cykel

Här är några förslag på cykelleder i olika delar av Danmark som tar dig genom varierade vackra landskap med både kust, skog och inland. 

Cykelön Fyn

På Fyn kan du ö-luffa med cykel. Själva huvudön Fyn och de många öarna i skärgården har över 1,200 km väl skyltade cykelleder och det är ett perfekt sätt att upptäcka ett varierat och vackert landskap, mysiga byar och fina stränder.

Østersøruten

Østersøruten är Danmarks längsta nationella cykelled och täcker de södra delarna av Danmark, över både Själland, Fyn och Sydjylland. Den upplevelserika leden binds samman av inte mindre än fem färjeförbindelser och åtta broar.

Planera din egen cykelsemester

Ta hjälp av ett planeringsverktyg som hjälper dig att hitta de mest cykelvänliga sträckorna och ger information om bland annat distans, höjdskillnader och upplevelser längs vägen.

Köpenhamn - världens bästa cykelstad!

På cykel i Köpenhamn

Köpenhamn är den perfekta cykelstaden, så upp i sadeln och upptäck allt som finns att se.

10 cykelutflykter i och runt Köpenhamn

Guide till 10 härliga upplevelser på cykel i och runt Köpenhamn.

Hyr cykel i Köpenhamn

Det är lätt gjort att hyra en cykel i Köpenhamn. Läs mer om Bycyklen och hyr här.