En av Köpenhamns många cykelbroar.

Cykelsemester i Danmark

Couple Biking

Upptäck cykellandet Danmark

Danmark är det perfekta resmålet för en cykelsemester. Danmark har över 12 000 km skyltade cykelleder (ofta med lite eller ingen trafik), ett lättframkomligt och flackt landskap med vacker natur och långa kuststräckor - samt korta avstånd till övernattning och upplevelser på vägen. Att cykla i Danmark är tryggt, lätt och roligt!

Det bästa sättet att se Danmark är på cykel

Här är några förslag på cykelleder i olika delar av Danmark som tar dig genom varierade vackra landskap med både kust, skog och inland. 

Cykelön Fyn

På Fyn kan du ö-luffa med cykel. Själva huvudön Fyn och de många öarna i skärgården har över 1,200 km väl skyltade cykelleder och det är ett perfekt sätt att upptäcka ett varierat och vackert landskap, mysiga byar och fina stränder.

Østersøruten

Østersøruten är Danmarks längsta nationella cykelled och täcker de södra delarna av Danmark, över både Själland, Fyn och Sydjylland. Den upplevelserika leden binds samman av inte mindre än fem färjeförbindelser och åtta broar.

Planera din egen cykelsemester

Ta hjälp av ett planeringsverktyg som hjälper dig att hitta de mest cykelvänliga sträckorna och ger information om bland annat distans, höjdskillnader och upplevelser längs vägen.

Köpenhamn - världens bästa cykelstad!

På cykel i Köpenhamn

Köpenhamns invånare cyklar överallt och i alla väder. Köpenhamn är en idealisk cykelstad med alla förutsättningar att göra cykelturen så säker och smidig som möjligt. Välplanerade cykelvägar och cykelbroar tar dig dit du vill i Köpenhamn, så varför inte ge dig ut på sightseeing på cykel?

10 cykelutflykter i och runt Köpenhamn

Upptäck Köpenhamn med omnejd på cykel! Här tipsar vi om 10 cykelutflykter på olika avstånd från huvudstaden där du kan uppleva spännande kultur på kända museer, vacker natur eller bara en lat dag på stranden.

Hyr cykel i Köpenhamn

Det är lätt gjort att hyra en cykel i Köpenhamn. Läs mer om Bycyklen och hyr här.