Marguerite-rutten

Marguerite-rutten

Marguerite-rutten är en vacker landsomfattande väg, som tar dig förbi fler än 200 av Danmarks bästa attraktioner. Och dessutom genom några av landets mest pittoreska landskap.

Vad är Marguerite-rutten?

Marguerite-rutten är en turistväg som omfattar över 3 000 kilometer av Danmark och som tar dig genom såväl avlägsna landsdelar som mer välbesökta områden.

Rutten är utmärkt med speciella skyltar. Följ bara de fyrkantiga skyltarna med en vit prästkrage på brun bakgrund, så vet du att du är på rätt väg.

Vissa delar av rutten är inte framkomliga med buss eller husbil, men en övervägande majoritet av rutten är tillgänglig med alla typer av fordon. 

Ruttens historia

Marguerite-rutten grundlades på 1980-talet och invigdes officiellt av H.M. Drottning Margrethe. Rutten är döpt efter drottningens favoritblomma, Marguerite-prästkragen.

Sedan 2001 äger Friluftsrådet Marguerite-rutten. Friluftsrådet samarbetar med VisitDenmark, lokala turistbyråer och andra centralorganisationer för att säkerställa att rutten underhålls och utvecklas.

 

Share this page

Margueritruten

Se och ladda ned Margueritrutten till din GPS

På deras naturstyrelsens hemsida kan du kan du se och ladda ned en karta över sträckan till din GPS (Klicka på ruter och motion och sedan Margueritruten för att ladda ned kartan).

Världsarv i Danmark

Världsarv i Danmark

Här kan du läsa mer om de danska sevärdheter som finns med på Unescos världsarvslista!

De bästa danska vandringslederna

Här hittar du inspiration till några av Danmarks bästa vandringsleder - vare sig du vill gå en kortare tur eller ge dig ut på pilgrimsvandring. 

Thorup Beach, Danmark

Naturupplevelser

Sanddyner, böljande landskap, klippor och kilometerlånga stränder - upptäck naturen i Danmark!

Karta över Danmark

 

 

cykla

På cykel

Passa på att ta en cykeltur nästa gång du besöker Danmark. De fina cykelvägarna, den platta terrängen och den vackra naturen gör det till ett sant nöje!