Frederiksborg Castle

Upptäck sköna Nordsjälland

Foto: Ann Jørgensen

Välkommen till Nordsjälland. Perfekt resmål om du gillar kultur, konst och avkoppling som aktiviteter - allt på lagom avstånd.

Lista
Karta
Louisiana Museum of Modern Art
Foto: Ulrik Jantzen - Louisiana Museum of Modern Art

Mer än modern konst

Första gången på Louisiana eller ett kärt återseende? Oavsett så är konstmuseet lika populärt som alltid. Upplev alla spännande utställningar och glöm inte av att besöka den tillhörande parken med alla vackra konstverk. 

Tisvilde beach
Foto: Daniel Villadsen

Stränder på den Danska Rivieran

Rivieran ligger inte långt borta. Upplev milsvida stränder och härligt badliv. Här finns danska pärlor för den som vill sola avskilt och för den som gillar gångavstånd till nästa glasstrut. 

Rudolph Tegners Museum och statypark på Nordsjälland
Foto: Tine Uffelmann - VisitNordsjælland

Rudolph Tegners Museum

Rusland är ett populärt utflyktsmål för alla konst- och naturälskare. Här finns både och, i otroligt vacker omgivning - se fram emot Rudolph Tegners imponerande statyer som pryder det ljungklädda landskapet och det 11 meter höga museet med många imponerande konstföremål. 

Castle Frederiksborg
Foto: Ann Jørgensen

Frederiksborg Slott

Ett av de mest unika renässansslotten i Skandinavien ligger ståtligt vid staden Hillerød. Besök den magiska slottsparken och få en guidad rundvisning innanför murarna. 

hundested biking route
Foto: Tine Uffelmann

Naturen på två hjul

Cykeln är det perfekta färdmedlet när du vill ta dig runt och uppleva vackra vidder på Nordsjälland. Från fina kuststräckor till cykelleder genom skog och mark.

Royal Nationalpark North Sealand
Foto: Jakob Christian Lausen

Kungliga upplevelser

Nordsjälland är ett kungligt litet paradis. Här väntar imponerande nationalparker som slottsparker för den som vill utforska landets blå ådra och färdas bakåt i tiden under ett par timmar.

Hillerød shopping
Foto: Tine Uffelmann

Härliga Hillerød

Kombinera kultur med shopping i mysiga orten Hillerød. Förutom vacka Frederiksborg Slott och mysiga affärer så kan du även shoppa loss i Nordsjällands största shoppingcenter som ligger här.

Pilgrim Nordjsaelland
Foto: © Daniel Villadsen / VisitNordsjælland

På pilgrimsfärd

Om du gillar aktiv semester så kanske de 7,7 milen från Esrum Kloster till Tisvildeleje är något för dig? En vandringsled som tar dig bakåt i tiden med gott om plats for ro i kropp och själ. 

Man stand up paddling at Lynæs in North Zealand
Foto: Cornelius Ledang

Aktiviteter för alla

Besök orten Hundested om du föredrar aktiv semester. Här ligger Lynæs surfcenter där kan du prova på windsurfing, paddleboard eller kajak - allt efter intresse, humör och behov.  

Esrum kloster
Foto: Daniel Villadsen

Esrum Kloster

Esrum kloster härstammar från 1400-talet och här kan man ta sig tillbaka och uppleva hur Nordsjälland såg ut på medeltiden.

Golfbane Nordsjaelland
Foto: Jesper Bækgaard

Gott om golfrundor

Nordsjälland erbjuder en rad alternativ för den inbitne golfaren. Och för nybörjaren! Området har flera banor att välja mellan, den ena nästan vackrare än den andra. Du hittar garanterat en som passar ditt behov - och handikapp.

Herfstvakantie, Zandsculptuur Festival Denemarken, vakantie tip
Foto: © Tine Uffelmann - VisitNordsjælland

Sandskulpturer

Följ med till lilla färjeläget Hundested och upplev en sandskulpturfestival utan dess like. En festlig tillställning för stora som små familjemedlemmar. 

Hillerød Camping
Foto: Tine Uffelmann

Danmarks bästa camping

En skön, grön oas mitt på natursköna Nordsjälland - här väntar Danmarks bästa campingplats! 

Det goda livet på Nordsjälland
Sletten Restaurant
Den danska rivieran
Tisvilde beach