Utsiktstornet Camp Adventure på Sydsjälland

Sydsjälland, Møn och Lolland-Falster

Fenomenet Dark sky vid Möns Klint

Med utsikt till en fantastisk semester

Styr kosan mot unika naturupplevelser och hygge. Cykla mellan mysiga byar med korsvirkeshus och vackra fruktträdgårdar, ta en härlig dag på stranden och njut av de öppna landskapen. Och missa inte Möns Klint med de branta kalkstensklipporna som störtar ner i det turkosa havet.

Himmelska upplevelser på Sydsjälland med öar

Hitta reslust och inspiration i vår guide till fyra himmelska dagar på Sydsjälland, Mön och Lolland-Falster. Från slott och pittoreska byar till fantastiska matupplevelser och övernattning. Vi tipsar om allt du ska se och göra.

Unika naturupplevelser på Sydsjälland med öar

En kort resa från sydsverige hittar du den unika naturen på Sydsjälland, Møn och Lolland-Falster. Området är perfekt för en aktiv semester till fots eller på cykel. Från Möns branta kalkstensklippor till prunkande slottsträdgårdar – vi guidar dig till de bästa upplevelserna.

11 unika familjeupplevelser på Sydsjälland med öar

Här finns mycket att upptäcka för svenska barnfamiljer som letar efter en både upplevelserik och avkopplande semester. Från Möns Klint och vita sandstränder till det populära vattenlandet Lalandia, lekland, safariparker och familjevänligt boende. Läs vår guide till 11 unika upplevels...

Ö-luffa i södra Danmark

Söder om Själland ligger de lite större öarna Lolland, Falster och Mön. Dessa är sammanlänkade med broar. Men här finns också små idylliska öar som endast nås med färjor eller postbåten. Ett eldorado för par och familjer som vill ö-hoppa på semestern!

Sov gott på Sydsjälland, Mön och Lolland-Falster

Vad är viktigt för dig när du väljer övernattning? Här hittar du de bästa alternativen inför din resa.

Övernattning på Sydsjälland och Mön

Var vill du sova? Här hittar du allt från natursköna campingplatser och bekväma hotell till mysiga Bed & Breakfast i familjeregi.

Övernattning på Lolland-Falster

Här får du en god natts sömn! Bo lyxigt på en historisk herrgård, på ett autentiskt Bed & Breakfast eller hyr en sommarstuga för hela familjen i Lalandia Rødby på den härliga Östersjökusten.

3 ikoniska sevärdheter

Om du inte har så mycket tid så är det de här tre sakerna du ska se!

Utsiktstornet på Camp Adventure

Utsiktstornet som öppnade våren 2019 är ett måste. Vandra längs träpromenaden genom trädtopparna till den högsta punkten på Sydsjälland!

Dark Sky på Mön och Nyord

Fly undan storstädernas ljusföroreningar och se stjärnhimlen framträda klart och tydligt. Det är magiskt!

Möns och Stevns klint

Se de vita kalkstensklipporna som störtar ner i det turkosfärgade havet vid Möns och Stevns Klint (den sistnämnda är desstuom ett UNESCO Världsarv).

En bild säger mer än 1000 ord...

Hitta ny och annorlunda reseinspiration i andra besökares bilder från Sydsjälland, Mön och Lolland-Falster.