Helenekilde Badehotel food

Det goda livet på Nordsjälland

Foto: Jesper Baekgaard

Nordsjälland bjuder på allt från minnesvärda stunder och avkoppling till samvaro på tu man hand eller i goda vänners lag.

Lista
Karta
Glamping in Noord-Seeland
Foto: Sarah Green

Magisk glamping

Upplev camping på en helt ny nivå! Glamping är en lite glamorösare version av traditionellt tältliv. Somna med stjärnorna som nattlampa och vakna till fågelkvitter som naturens bakgrundsmusik.

Helenekilde
Foto: Jesper Baekgaard

Avkoppling och wellness

Varva ner och njut av tillvaron på ett av Nordsjällands många läckra spa- och badhotell. Unna dig lite lyxig avkoppling varvat med goda måltider och sköna behandlingar.

Restaurant Sletten
Foto: Jonas Buhr

Restaurant Sletten

Ta med nära och kära och sätt er till bords i Sletten hamn som ligger vid Humlebæk. Här väntar en måltid utan dess like - lunch som middag - med vacker utsikt över Öresund.

Foto: Mette Jonson

Liseleje badhotell

Ett klassiskt badhotell från 1936 bara ett stenkast från en av Nordsjällands bästa stränder. Här finns även möjlighet att hyra cykel och utforska den vackra kuststräckan på egen hand.

rabarbergården
Foto: Kamilla Bryndum

Rabarbergården

En ekologisk gård som ligger vackert mellan skog, ängar och havet. Här kan man handla med sig av deras odlade grönsaker, njuta av en måltid i restaurangen och klappa djuren som också huserar på gården.

Torup market Aarstiderne
Foto: Jan Gjerlev Pedersen

Smaka på Nordsjälland

Från böljan blå till gröna vågen. Den här trakten har riktigt många bra gårdsbutiker som säljer närodlad, ekologisk frukt och grönt. Aarstiderna var en av dom första att förvandla danskarnas gröna vanor - gör ett besök och handla med något gott du också.

Gilleleje Badehotel
Foto: Jesper Baekgaard

Gilleleje Badhotell

Anrikt badhotell som såg dagens ljus som pensionat år 1895. Här kan du koppla av i skön miljö och blicka ut mot svenska Kullen på andra sidan av Öresund. Njut av läckra spabehandlingar från topp till tå.

Fredensborg Store Kro
Foto: Fredensborg Store Kro

Fredensborg Store Kro

Varför inte övernatta granne med kungligheter och njuta av en god måltid i slottsmiljö, och sova som en äkta prins eller prinsessa på maten. 

Hillerød
Foto: Tine Uffelmann

Hotell Hillerød

Hotellet har en perfekt placering om du känner för att besöka slotten Fredensborg och Kronborg som ligger i trakten. Eller varför inte ta en promenad i vacka skogen Gribskov eller kungliga Dyrehaven? Staden Hillerød har mycket att erbjuda och Hotel Hillerød är en bra bas att utgå ifrån.

Upptäck Nordsjälland
Frederiksborg Castle
Den danska rivieran
Tisvilde beach