Vidare till innehåll

De 7 bästa upplevelserna i Fjordlandet

Foto: © Peter Søllner

Västsjälland bjuder på domkyrkostaden Roskilde, vikingahistoria, härliga stränder och en natur som är som gjord för att cykla eller vandra i. Här har vi samlat några av de bästa upplevelserna i Västsjälland som inte ligger långt från Köpenhamn och passar bra för en dagsutflykt.

Lista
Karta
UNESCO World Heritage Roskilde Cathedral in Denmark
Foto: VisitRoskilde
01

Historiskt i Roskilde Domkyrka

I Roskilde Domkyrka har Danmarks kungliga begravts genom århundraden och kyrkan finns numera med på UNESCOs Världsarvslista. Den röda tegelstenskatedralen ger en enastående inblick i dansk byggkonst och historia.

Läs mer
Hitta din inre viking på Vikingaskeppsmuseet i Roskilde
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
02

Vikingaskeppsmuseet i Roskilde

På Vikingaskeppsmuseet i Roskilde finns fem vikingaskepp från 1000-talet som arkeologer fiskat upp ur Roskilde Fjord. Här kan du fördjupa dig i vikingarnas historia genom aktiviteter och berättelser och ta en segeltur i ett rekonstruerat vikingaskepp.

Selsø Slot sett innenifra, Fjordlandet, Danmark
Foto: VisitFjordlandet
03

Den glømde Herregård - Selsø Slot

Selsø slott är en vacker och helgjuten historisk byggnad och ett fint minne av dansk herrgårdskultur.

Ragnarock museum i Roskilde, Fjordlandet, Vestsjælland
Foto: MVRDV Ossip van Duivenbode, Photo: Ragnarock
04

Ragnarock Museum

Vilken bättre plats än Roskilde, med sin världsberömda årliga musikfestival, för att ha ett museum tillägnat pop, rock och ungdomskultur? Ragnarock tar dig med på en färgstark resa genom musikens historia från 1950-talet till idag.

Mennesker utkledd i klær fra vikingetiden på en liten kano i elven ved Sagnlandet Lejre, Fjordlandet, Danmark
Foto: Sagnlandet Lejre - levende fortid, Photo: VisitLejre
05

Sagnlandet Lejre

7 km från Roskilde hittar du Sagnlandet Lejre. Här kan du uppleva 13 000 år av dansk historia och njuta av den vackra naturen i det välbevarade istidslandskapet. En unik upplevelse för både unga och gamla.

06

Kungssalen i Sagnlandet Lejre

När du först befinner dig i Sagnlandet lejre får du inte missa Danmarks största kungssal. Sägnerna säger att det var just i Lejre som de första danska kungarna regerade; Vikingaörnar Sköldungarna. Och man kan inte annat än att bli imponerad och överväldigad när man står i deras enorma kungssal.

Lützhøfts Købmandsgård sett innenfra, Roskilde, Fjordlandet, Danmark
Foto: Museumskoncernen Roskilde, VisitFjordlandet
07

Lützhøfts Købmandsgård

Spola tillbaka tiden till "den gamla goda tiden" med ett besök på Lützhøfts Landhandel, som är en gammal lanthandel inredd som den var på 1920-talet. Kul för både vuxna och barn!

Share your wonders: