VisitDenmark
Julmarknaden på Tivoli

Julmarknader i Köpenhamn

Kom i julstämning på en julmarknad i Köpenhamn! Att gå på julmarknad i hyggets hemland är en speciell upplevelse med hög mysfaktor. Strosa mellan granrispyntade bodar under gnistrande julbelysning med en kopp varm glögg. Vi guidar dig till de bästa julmarknaderna!

Den ultimata julupplevelsen på Tivoli

Julen och julmarknaden på Tivoli är en klassisk Köpenhamnstradition och ett måste för julfantaster. Njut av äkta danskt hygge och få ditt lystmäte av vacker julbelysning, åkattraktioner och underhållning för stora och små. Läs om jul på Tivoli.

Tivoli är ett magiskt vinterland under julsäsongen.

Julmarknad i fristaden Christiania

Köpenhamns äldsta och kanske mest exotiska julmarknad går av stapeln i fristaden Christiania. Det finns ett 100-tal bodar på marknaden som säljer varor från hela värden och du kan även ta del av musikuppträdanden. Läs mer om julmarkanden i Christiania. OBS! Inställd vintern 2020. 

Julmarknad i Nyhavn

Köpenhamns färgglada turiststråk Nyhavn lockar besökare året om. Nyhavns julmarknad öppnar i november då området fylls av mysiga bodar och stämningsfull julbelysning. Läs mer om julmarknaden i Nyhavn. OBS! Inställd vintern 2020.

Gå på julmarknad i klassiska Nyhavn i Köpenhamn.

Julmarknad på Kongens Nytorv

I Köpenhamns hjärta hittar du julmarknaden på Kongens Nytorv. Ta en paus från shoppingturen på närliggande Ströget och njut av julstämningen och julutsmyckningen på Hotel D’Angleterres och Magasins fasader – en upplevelse i sig. Läs mer om julmarknaden på Kongens Nytorv. OBS! Inställd vintern 2020. 

Sagostämning på H.C. Andersen Julmarknad

Julmarknaden på Axeltorv är uppkallad efter den kände danske sagoförfattaren H.C. Andersen. Bodarna som pyntas med tusentals glittrande julljus bär namn efter hans sagor och här säljs julpynt, klappar, smycken och glögg. Läs mer om julmarknaden på Axeltorv.

Weihnachtsäpfel, Dänemark

Julmarknad på Højbro Plads

Den här julmarknaden ligger mitt i Köpenhamns centrum, i hörnet av shoppinggatorna Strøget och Købmagergade. Här utlovas gammal hederlig julstämning med mysiga bodar, glittrande julbelysning och tomtenissar. Läs mer om julmarknaden på Højbro PladsOBS! Inställd vintern 2020. 

Kreativt på Designmuseets julmarknad

Danska designers och konsthantverkare bjuder in till julmarknad i samarbete med Designmuseet i ett stort tält i museets trädgård. Det här är julmarknaden för designentusiasten som är på jakt efter annorlunda julklappar av högsta kvalitet. Läs mer om Designmuseets julmarknad. OBS! Inställd vintern 2020

Jul på världens äldsta nöjespark, Bakken.

Jul på Bakken

Strax norr om Köpenhamn kan du komma i julstämning på världens äldsta nöjespark Bakken. Bakken håller öppet fredag till söndag i perioden och hela parken julpyntas. Kombinera vinteröppna åkattraktioner med äkta danskt julhygge. Läs mer om jul på Bakken

Mer julstämning tack!

Julmarknader i Danmark
Sagolik julstämning på Gavnø Slot
Dansk julafton
Julafton i Danmark
Nyårsarrangemang i Köpenhamn
HIVE
Nyårsfirande i Köpenhamn
Fyrverkerier på Tivoli i Köpenhamn
Ta dig runt i Köpenhamn
Copenhagen Metro
Koll på Köpenhamns stadsdelar
Nørrebro, Copenhagen