Go under ground at the cisterns in Copenhagen

Halloween i Danmark

Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Följ med på en resa till Danmarks otäckaste platser, hemsökta slott och läskigaste nöjesparker. Perfekt destination för Halloween för stora som små våghalsar. Välkommen hit i höst... om du törs.

Lista
Karta

Häxmuseum i Danmarks äldsta stad

Ribe är inte bara landets äldsta stad utan även platsen där Danmarks mest berömda häxa Maren Splid bodde. Därmed också en naturlig plats för ett museum som handlar om spännande häxjakter i Danmark och Europa.

Läs mer
Go under ground at the cisterns in Copenhagen
Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Gå under jorden bland Cisternerna

Stadsdelen Frederiksberg som ligger vid Köpenhamn har en fascinerande sevärdhet - långt nere under jorden. Här byggdes cisterner, stadens vattenreservorarer, på mitten av 1800-talet som försåg huvudstaden med vatten. Senare låg stället öde och övergivet under flera decennier tills man tog till vara på platsen och förvandlade den till ett ställe som idag huserar både konst, kultur och konserter. Kom hit och gå under jorden i ett par timmar.

Läs mer
Halloween im Tivoli
Foto: Anders Bøgild - Tivoli Gardens

Halloween i högsätet på Tivoli

Under ett par veckor i oktober och november så förvandlas populära Tivoli till ett paradis för zombier, spöken och andra läskiga typer - inklusive ett hemsökt hus. På dagen kan du njuta av nöjesparkens vackra höstdekorationer med inte mindre än 20.000 pumpor. På kvällen är ditt besök på egen risk eftersom allt kan hända efter mörkrets inbrott.

Läs mer
Samsø labyrinth
Foto: Samsø Erhvervs- og Turistcenter

Konsten att ta sig ut ur Samsø Labyrint

Världens största labyrint ligger och väntar på dig på Samsø. Upplev gångar som inte leder någonstans, grenar som räcker ut efter dig likt skelettarmar i höstrusket, ska man välja att gå till höger eller vänster? Törs du testa?

Läs mer

Under huden på Medicinhistorisk Museum

Ett besök här kräver mod och är inte något för känsliga personer. Om du däremot har en svaghet för det morbida och groteska så har du hittat rätt sevärdhet. Här väntar kroppsdelar och organ, gamla sjukhusinstrument i samband med operationer samt ett och annat tortyrredskap - vissa av dom härstammar från 1600-talet.

Läs mer

Den bortglömda nöjesparken - Fun Time Fyn

Finns det något läskigare än en gammal övergiven nöjespark? Som en gång i tiden var fylld med skratt från glada barn. Fun Park Fyn i Aarup är som tagen ur en äkta rysare med förfallna rutschkanor och algtäckta dammar. Här är det inte svårt att låta fantasin spela dig ett spratt.

Läs mer

Ghost walks in Denmark

Copenhagen Weirdwalks
Kopenhagens bekannte Magstræde bei Nacht
Ghostwalk Ribe
Ribe in South Jutland
Copenhagen Ghost Tours
Ghosttour in Copenhagen
The Zombie Run
A girl dressed as a zombie at the zombie run race