Girl smiling at beach in North Jutland, Denmark

11 toppattraktioner för barn i Danmark

Foto: Niclas Jessen

Danmark är det perfekta resmålet för barnfamiljen. Här finns attraktioner i världsklass som Tivoli, LEGOLAND, Lalandia och Djurs Sommerland. Avstånden i Danmark är korta och det ger mindre restid och mer tid till roliga aktiviteter.  

Lista
Karta
Foto: Jesper Grønnemark
01

LEGOLAND® och LEGO® House

Ett besök på LEGOLAND är många barns dröm. Och vem vill väl inte gå på upptäcktsfärd i fantasifulla miniatyrvärldar av LEGO, fascineras av miljontals färgglada LEGO klossar och åkattraktioner och besöka LEGO klossens hem - LEGO House.

Läs mer
02

Givskud Zoo : safari på Jylland

Upplev en spännande dag i djurriket på Givskud Zoo. Ta med hela familjen på safari i egen bil och kom riktigt tätt på djuren som rör sig fritt på stora områden. Givskud Zoo ligger bara 25 minuters bilresa från LEGOLAND. 

 

 

Läs mer
03

Lalandia Rødby: roliga vattenäventyr

Njut av sommarvärme, lek och avslappning för hela familjen i Lalandia Rödby där den tropiska luft- och vattentemperaturen ger känslan av semester på varmare breddgrader. Här finns vattenrelaterade aktiviteter för alla smaker och åldrar.

Läs mer
Achterbahn Juvelen im Vergnügungspark Djurs Sommerland in Djursland bei Aarhus, Dänemark
Foto: Djurs Sommerland
04

Djurs Sommerland: störst i Norden

Djurs Sommerland är Nordens största sommarland. Här finns 9 spännande temaområden, Danmarks största berg-och-dalbanor, ett enormt vattenland och mer än 60 attraktioner för leksugna i alla åldrar.

Läs mer
Fårup Sommerland in Denmark
Foto: Torben Hansen - Fårup Sommerland
05

Faarup Sommerland: fartfylld nöjespark

Fårup Sommerland finns fler än 60 åkattraktioner, barntivoli och Danmarks största vattenland. För de lite större finns hisnande rides att välja mellan, som Orkanen och Lynet (Blixten) där du kommer upp i 80 km/h på två sekunder!

Läs mer
06

Lalandia Billund: alltid badväder i tropiken

Lalandia Billund är Skandinaviens största tropiska vattenland. Här finns underhållning för hela familjen som räcker flera dagar. Susa ner i vattenrutschbanor, testa Tornadon och Octopus Racer och njut av en riktig badsemester.

Läs mer
07

Den Gamle By - gör en tidsresa

Den Gamle By är en fascinerande tidsresa för hela familjen där du kan gå på upptäcktsfärd i olika danska tidsåldrar. Upplev t ex en liten dansk stad från 1800-talet med hus, butiker och verkstäder eller besök Danmark på 70-talet och kika in i en tidstypisk knallertverkstad, hos scouterna eller frisören.

Läs mer
Foto: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center
08

Tivoli: en magisk värld mitt i Köpenhamn

Den älskade nöjesparken Tivoli, som ligger i hjärtat av Köpenhamn, lockar besökare från hela världen. Både barn och vuxna kommer för att uppleva den speciella stämningen, de vilda åkattraktionerna och lekplatserna. 

Läs mer
09

Experimentarium: upplevelser för alla sinnen

Det nybyggda Experimentarium ligger i Hellerup, strax norr om Köpenhamn. Det öppnade i januari 2017 och är ett helt hus fyllt med spännande experiment och upplevelser för alla sinnen, bland annat världens första interaktiva bio!

Läs mer
10

Aalborg Zoo: spännande möten

På Aalborg Zoo finns mer än 140 olika djurarter. En tur genom de olika områdena är närmast som en liten resa runt jorden med spännande möten med de djur som bor där. Ni kan även vara med när djuren blir matade eller resa tillbaka till den danska istiden.

Läs mer
11

Bakken: Världens äldsta nöjespark

Bakken ligger i Klampenborg strax norr om Köpenhamn och är världens äldsta nöjespark. Här finns både vilda och barnvänliga åkattraktioner, från berg-och-dalbanor till karuseller för dem minsta. Testa även klassisk femkamp och ät redig dansk mat på någon av restaurangerna. 

Läs mer

Mer reseinspiration för familjesemestern!

Attraktioner för stora och små på Fårup Sommerland
De populäraste nöjesparkerna i Danmark
Rainy day in Magstræde
Barnens favoritattraktioner i Köpenhamn
Missa inte Tivoli när du är i Köpenhamn!
Tivoli i Köpenhamn
Dyk ner under ytan på Den Blå Planet
Den Blå Planet