VisitDenmark

Den Blå Planet

Den Blå Planet i Köpenhamn är Nordeuropas största akvarium – och visst är det imponerande. Träd in i en magisk undervattensvärld med tusentals djur och över sju miljoner liter vatten! Den Blå Planet är en helgjuten upplevelse för hela familjen.

Ett äventyr under ytan

Den Blå Planet är omringad av vatten på alla sidor och ska ge besökare en känsla av att vara under havsytan. Det nya akvariet består av fem "armar" som utgår från byggnadens centrum. Det innebär att gästerna kan bestämma sin egen rutt genom akvariet för att se de exotiska varelserna under vattnet.

Se fiskar från världens alla hörn på Den Blå Planet

Utforska världshaven

Oceantanken är det största akvariet i Den Blå Planet. Här simmar hammarhajar sida vid sida med rockor och mystiska muränor i fyra miljoner liter azurblått saltvatten. Korallrevet är också ett stort akvarium där du kan se vackra och färggranna fiskar och djur som lever av och bland korallerna. Ytterligare fem akvarier visar det fascinerande mångfald av liv som bor i Afrikas tre största sjöar: Victoria, Tanganyika och Malawi. Här kan du följa livet både ovan och under ytan och utöver de många färgglada fiskarna finns bland annat dvärgkrokodiler och vackra fåglar. 

Kom riktigt nära de fascinerande hajarna

Praktisk information

Den Blå Planet är mycket barnvänligt. Här följer lite information som kan vara bra att ha koll på innan besöket. 

Mat

Om ni vill äta på café finns Tang Bistro og Café som har ett 10-tal barnstolar till förfogande (kan inte reserveras). Det är även tillåtet att äta medhavd mat utanför eller i det så kallade picknickrummet som ligger i anslutning till caféet. 

Skötrum

Det finns ett skötrum intill akvariet Oceanen. Rummet har skötunderlag, en amningsstol och mikrovågsugn att värma flaskor i. 

Barnvagn/ sittvagn

Om du behöver ha med dig en barnvagn till Den Blå Planet rekommenderas en liten sittvagn/paraplyvagn eftersom det kan vara svårt att ta sig fram med barnvagn. Det finns ingen barnvagnsparkering.  

Så tar du dig till Den Blå Planet

Den Blå Planet är vackert beläget med en fantastisk utsikt över Öresund och det är enkelt att ta sig hit. Med Metro tar det bara 12 minuter från Kongens Nytorv i centrala Köpenhamn. Hoppa av vid Kastrup station, därifrån är det bara 600 meters promenad till Den Blå Planet. 

Om du kommer med bil från Sverige via Öresundsbron ska du välja avfart 15. Om du tar tåget över Öresundsbron så kan du gå av på Köpenhamns Flygplats och antingen ta tunnelbanan en station till Kastrup och sedan promenera (ca 600 m) eller gå direkt (ca 1,5 km).

Karta

Öppna Google map
Adress

Jacob Fortlingsvej

2770

Koordinater

Longitude: 12.656313555

Latitude: 55.637238598

Fler upplevelser för stora och små

Tivoli i Köpenhamn
Tivoli är ett magiskt vinterland under julsäsongen.
Barnens favoritattraktioner i Köpenhamn
Take an ice cream break in lovely Nyhavn
Familjesemester
Barn som leker på stranden i Nordjylland
De populäraste nöjesparkerna i Danmark
Attraktioner för stora och små på Fårup Sommerland