Det nya nordiska köket

I en tid när vi kan äta i stort sett vad vi vill, året om, visar danska kockar vägen genom nya sätt att tänka gastronomi.

Långsamt och närproducerat är kärnan

I Danmark fokuserar man hellre på slow-food än snabbmat och lokalproducerade råvaror hellre än mat som fraktas över halva jordklotet. Det är kärnan i det nya nordiska köket - en hållbar, hälsosam och välsmakande ny trend som tagit Skandinavien med storm.

Tillbaka till rötterna...

En ny generation duktiga kockar har intagit de danska restaurangköken. De har gått tillbaka till våra nordiska rötter och låtit sig inspireras av gamla matvanor och bortglömda ingredienser. Dessa utgör grunden för det som kallas det nya nordiska köket. Kockarna använder sig framför allt av råvaror som gynnas av det nordiska klimatet, landskapen och havet.

Share this page

Langhoff og Juul

Restauranger och mat

Smørrebrød, dansk husmanskost eller kanske gastronomi i toppklass? Kom och smaka på Danmark!