Kronborg Slott, Danmark

Kronborg Slott – Hamlets hem i Helsingör

Kronborg slott

Kronborg Slott – Hamlets hem

Världsarv i Danmark

Danmark har sju sevärdheter som återfinns på UNESCO's världsarvslista, den prestigefylda listan som samlar världens mest enastående natur- och kulturmiljöer. De senaste två danska tillskotten är Christiansfeld och Parforcejaktlandskapen på Nordjylland. Här hittar du sevärdheterna som sätter guldkant på din nästa danmarksresa!

Okända storstadsupplevelser

Om du besöker någon av Danmarks fyra "storstäder", Köpenhamn, Aarhus, Odense eller Aalborg, och vill se något annat än de klassiska turistattraktionerna så ska du titta närmare på den här guiden där vi tipsar om städernas mindre kända sidor. 

Unika Danmarksupplevelser

Så, du har redan sett den Lilla Sjöjungfrun och tagit en H.C. Andersen-tur och nu är du på jakt efter något nytt? Testa några av de här annorlunda men härliga sakerna att göra i Danmark och få nya perspektiv på Skandinaviens minsta kungarike. Varför inte mingla med en massa jultomtar, vandra på Europas största sanddyner eller dyka med hajar? Planera en unik semester med hjälp av den här guide

Attraktioner i Danmark

Danmark på 3 dagar

De korta avstånden i Danmark gör att du hinner upptäcka väldigt mycket på bara tre dagar. I den här guiden har vi samlat kungliga slott, nationalparker och unika danska attraktioner som alla ligger inom tre timmar från Köpenhamn och därmed passar perfekt för en kortare semester i Danmark.

Utgå ifrån Köpenhamn och upptäck allt som vackra och varierade Själland har att erbjuda!

Sevärdheter inom två timmar från Köpenhamn

Ta bilen, bussen eller tåget för att upptäcka sevärdheter inom två timmar från Köpenhamn. Här tipsar vi om upplevelser som passar perfekt för en dagstur eller en kortare semester. Vandra på vita kalkstensklippor på förmiddagen, besök H.C. Andersens barndomshem på eftermiddagen, ät middag på en äkta kro och avsluta i Köpenhamn på kvällen.


Sevärdheter inom en timme från Köpenhamn

I den här guiden har vi samlat Danmarks populäraste sevärdheter som ligger inom en timme från Köpenhamn. Det är en blandning av attraktioner, konstmuseum, kungliga slott och historiska vikingaplatser som passar perfekt att besöka i samband en dagstur eller weekend i Köpenhamn.

Romantiska Köpenhamn

Kärlekssagans hemstad

Historiska Köpenhamn

Köpenhamn har en rik historia. Den danska huvudstaden grundades officiellt år 1167 av Biskop Absalon men forskning tyder på att platsen var bebodd redan i slutet av vikingatiden. Köpenhamn var en livfull och strategiskt viktig handelsstad under medeltiden då den kontrollerade stora delar av den lukrativa handelstrafiken till och från Östersjön.

Odense

Sagolika Odense

Staden i hjärtat av Danmark

Danmarks populäraste attraktioner

Vilka är de populäraste attraktionerna i Danmark? Här hittar du en topplista!

Utflykter i Köpenhamns omnejd

Roskilde

Ungefär en halvtimmes bilresa västerut från Köpenhamn ligger domkyrkostaden Roskilde. Domkyrkan är viloplats för en lång rad danska kungligheter.

Från klassiska Tivoli till Rundetårn

Köpenhamns mest besökta attraktioner

Vilka attraktioner är mest populära i Danmarks huvudstad? Nedan hittar du Köpenhamns mest besökta attraktioner.

köpenhamn, danmark

Det "okända" Köpenhamn

Huvudstadens hemliga oaser 

20 danska naturpärlor

De utvalda naturpärlorna visar den danska naturens variation och representerar platser från alla delar av landet. Guiden är framtagen i samarbete med Naturstyrelsen

Christiania, Köpenhamn

Christiania

Fristaden

Moesgaard Museum

Konst, kultur och historia på Östjylland

Museum

Det finns många konstmuseer på Östjylland, exempelvis ARoS Kunstmuseum i Aarhus med såväl äldre som modern konst, Silkeborg Kunstnerhus med en stor samling av Asger Jorns CoBRA-målningar och Ebeltoft Glasmuseum med både inhemsk och internationell glaskonst.

Byer på Bornholm

Stadsliv på Bornholm

Rønne 

Rønne är Bornholms största stad, tillika en färjestad med förbindelser till Køge, söder om Köpenhamn, samt till Sverige, Tyskland och Polen.

The round churches

Bornholms rundkyrkor

Baltiska fästningar

Fyra av Danmarks sju medeltida rundkyrkor finns på Bornholm. De runda kyrkorna användes både som fästningar och platser för tillbedjan. Att så många av de runda kyrkorna i Danmark återfinns just på Bornholm visar på öns historiskt strategiska vikt i Östersjön.