Familjesemester i Danmark

Övernattning - i barnens smak

Det finns gott om övernattningsmöjligheter i Danmark. Men vissa är mer lämpade än andra för en familjesemester. Fortsätt läsa så förstår du snart själv.

Bo i sommarhus

Semester i ett sommarhus kan närmast beskrivas som frihet utan gränser. Här kan både stor och liten få sina önskemål tillfredsställda.

Spela badminton eller flyg drake, bygg sandslott eller gå på upptäcktsfärd i den omkringliggande naturene, fiska i en å eller fånga krabbor i hamnen. På stranden kan ni hitta snäckor, musselskal eller bärnsten och i skogen kan ni följa djurspår eller plocka vilda hallon. Bara fantasin sätter gränserna! 

I sommarhusområdena kan barnen enkelt träffa nya kompisar och de språkbarriärer som finns brukar sällan hindra de yngre från att ha roligt tillsammans.

Hitta sommarhus i Danmark

Boka sommarhus i Danmark

Aktiv semester på ett feriecenter 

Ett feriecenter är kanske det mest barnvänliga övernattningsalternativet. Här bor ni i ert eget välutrustade hus eller egna lägenhet och utanför dörren väntar ett smörgåsbord av aktiviteter. 

Vad kan det vara för aktiviteter då? Pooler, bastu, tennisbanor, minigolf, lekland, biljard, badminton, pingisbord, klättervägg och på vissa ställen även hela badland. Utbudet varierar från feriecenter till feriecenter, men normalt sett finns riktigt mycket att välja mellan - det är helt enkelt en del av konceptet.

De flesta danska feriecenter har öppet året om och är lämpliga alternativ för både kortare och längre vistelser.

Boka feriecenter i Danmark

Åk på campingsemester 

Camping är förmodligen det mest öppensinniga och kontaktskapande semesteralternativet, som finns. Detta oavsett om ni bor i husvagn, i tält eller i stuga. Samvaro och gemenskap är liksom inbyggt i campingens DNA. 

Väljer ni att campa på semestern kommer barnen med största sannolikhet definitivt att hitta nya kompisar. Risken är stor att barnen har så fullt upp med att leka att de endast syns till när de är hungriga. Men huvudsaken är väl att man har roligt på semestern?

Om ni inte själva äger nödvändig campingutrustning kan ni hyra tält, stationära husvagnar och stugor på många danska campingplatser.

Camping i Danmark

Naturlägerplatser - ett vildmarksäventyr

Ställer ni inte så höga krav på komfort och vill komma nära naturen, kan vi rekommendera att ni övernattar på någon av Danmarks drygt 1000 naturlägerplatser.

Bo i ert eget tält eller i ett vindskydd, plocka bär i skogen och laga middag över öppen eld.

Läs mer om naturlägerplatser i Danmark

Hitta naturlägerplatser i Danmark

Vandrarhem - en klassiker 

I Danmark finns över 100 vandrarhem. Dessa erbjuder familjerum med plats för 2-6 personer, rummen har ofta egen dusch och toalett.

Många av vandrarhemmen erbjuder dessutom halvpension eller möjlighet att beställa matpaket, som ni kan ta med på färden.

I anslutning till flera av vandrarhemmen finns en liten lekplats eller sportfaciliteter, där barnen kan roa sig.

Hitta vandrarhem i Danmark

Boka vandrarhem i Danmark

Upplev livet på landet  

Att spendera semestern på en bondgård är både barnvänligt och spännande. Här kan ni uppleva livet på landet på nära håll - klappa djuren, åka traktor och använda lantbruksredskap. Många gårdar låter nämligen sina gäster hjälpa till med de olika vardagssysslorna, i den mån det är möjligt. 

Ni behöver definitivt inte gå hungriga på gården. Flera gårdar erbjuder både kvars-, halv- och helpension.

Läs mer om bondgårdssemester i Danmark

Tillbaka till Resa med barn i Danmark

Share this page

Video: Äventyr vid havet

Barnens favoriter i Danmark

Barnvänliga aktiviteter finns det gott om i Danmark - här hittar du de mest populära!

köpenhamn, danmark

Ät barnvänligt i Köpenhamn

Köpenhamn är fullt av mysiga restauranger som välkomnar hela familjen med öppna armar. Här hittar du några av de bästa!

Tips på övernattningsmöjligheter