Gourmetstaden Aarhus

2017 är utan tvekan Aarhus år. Staden är både Europeisk Kulturhuvudstad och Europeisk Gastronomiregion och har i samband med detta ett extra spännande utbud av evenemang och aktiviteter. Danmarks andra stad har nu fyra restauranger med varsin Michelinstjärna, nya heta matmarknader och ett gastronomiskt landskap som sjuder av kreativitet och nytänkande.

Aarhus - Hvergang!

Aarhus är hett just nu och i år finns det extra många anledningar för matälskare att besöka denna stigande stjärna på den nordiska gastronomihimlen. Här är din guide till stadens kulinariska höjdpunkter.

Heta matmarknader och street food i Aarhus

Aarhus Street Food är en stor matmarknad inhyst i ett gammalt bussgarage som ger en rå och autentisk känsla på Aarhusianskt vis. Här kan du kan testa delikat och hållbar street food från alla världens hörn i de mer än 30 gatuköken och barerna. Den hippa matmarknaden Aarhus Central Food Market ligger vid Skt. Knuds Torv mitt i Aarhus. Gå på upptäcktsfärd bland matbodar, specialvaror och olika slags restauranger där du kan njuta av mat på hög nivå och följa med i vad som händer på den gastronomiska scenen i Aarhus. 

Aarhus Street food

Share this page

AarhusCARD - Ett kort med fördelar

Ett kort med fördelar!

Hitta restaurang

Restauranger i Aarhus

Hitta rätt restaurang när du ska äta i Aarhus.