Gourmetstaden Aarhus

I Danmarks näst största stad Aarhus upplever ni gastronomi utöver det vanliga – här kompromissas det inte med kvaliteten. Är ni livsnjutare, matälskare eller gourmander är detta verkligen en stad att hålla koll på. I år är det andra året i rad som Michelinstjärnor och White Guide har bidragit till att placera Aarhus bland den gastronomiska eliten. 2017 kommer dessutom att bli ett stort år för Aarhus som både är Europeisk Kulturhuvudstad och en del av den Europeiska regionen för gastronomi.

Aarhus är hett just nu. NY Times inkluderade nyligen staden på sin lista över "Places to go in 2016" och Lonely Planet utsåg Aarhus till nummer två på listan "Best in Europe" 2016. Här är din guide till stadens kulinariska höjdpunkter.

Nyöppnade matupplevelser i Aarhus

Två nya matmarknader har nyligen öppnat i Aarhus. Aarhus Street Food är inrymt i det gamla busgaraget vid busstationen och erbjuder äkta Street Food med upplevelser från mer än 30 gatukök och barer. Här hittar du mat från alla världens hörn.
Aarhus Central Food Market är Aarhus nya hippa matmarknad med över 20 olika matstånd. Fyll korgen med säsongens råvaror, smörrebröd, belgiska våfflor och vietnamesiska smörgåsar. Kvaliteten är hög och upplevelsen unik.

Frederikshøj

Share this page

Play Video

Video: Upptäck Aarhus

Hippa Aarhus

NY Times har placerat Aarhus på sin lista över 52 platser att besöka 2016 och Lonely Planet har placerat staden som tvåa på listan "Best in Europe" 2016.

Aarhus för par

Kulturhuvudstaden Aarhus

Låt dig svepas med av det rika kulturutbudet i Aarhus under 2017!

Aarhus, Danmark

Aarhus

Danmarks näst största stad är en av världens lyckligaste städer. Kom och ta reda på varför!