Billiga och kostnadsfria upplevelser för barn

Om du vill ha tips och inspiration till barnupplevelser i Danmark som är billiga eller gratis så ska du läsa denna artikel. Hitta till museum med gratis entré, gratis film och teater, roliga upplevelser i storstaden, i naturen och mycket mer.

Museer
På alla statligt erkända museer i Danmark har barn och unga under 18 år gratis entré. Runt om i Danmark finns även andra museer som har gratis inträde, fråga gärna på det lokala turistkontoret. 
Här hittar du lokala turistbyråer i Danmark 
Sök efter museer i Danmark 

Gratis eller billig teater och bio
Titta efter årets teaterfestival för barn och unga, som bjuder på mängder av gratis teaterupplevelser. Festivalen äger rum i olika städer i Danmark från år till år. Om resan går till Köpenhamn är det under hela sommaren gratis marionetteater i Kongens Have och går resan till Odense kan man uppleva H.C. Andersen Paraden helt gratis. Om ni hellre vill gå på bio kan ni till exempel göra det på Filmhuset i Köpenhamn där Børnebiffen varje vardag visar gratis film för 3-6 åringar. Titta också på det lokala biblioteket som brukar ha många gratis barnupplevelser på programmet.

Legepladser
På semestern kan det vara roligt att besöka en och annan lekplats. Du kan undersöka utbudet på de olika kommunernas hemsidor. Se till exempel, legepladser i København, för att hitta lekplatser i Köpenhamn. Om ni vill ut i skogen hittar ni bland annat naturlekplatser på Naturstyrelsens hemsida, www.udinaturen.dk.

Gratis evenemang för barn
Året runt, men särskilt under sommarhalvåret, kan ni välja mellan mängder av större och mindre gratisevenemang som passar för barn och unga. Det är hamn- och stadsfestivaler, historiska marknader, hamnkulturfestivaler och mycket, mycket mer.
Här kan du hitta familjeevenemang i Danmark  
Här kan du läsa mer om billig semester i Danmark

Share this page

Fiske med barn Danmark

På semester med barn i Danmark

Med mängder av stränder och attraktioner är Danmark ett utmärkt resmål för familjesemestern!

 

Barnvänlig övernattning

Övernattning i barnens smak

Övernattningen är en viktig del av äventyret! I Danmark är möjligheterna många att hitta drömboendet för hela familjen.

Barnens favoriter i Danmark

Barnvänliga aktiviteter finns det gott om i Danmark - här hittar du de mest populära!