Aarhus och Djursland för hela familjen - Hvergang!

Aarhus och Djursland kompletterar varandra på bästa sätt och har allt för en perfekt semester med barn. Här finns upplevelser för alla och det bästa är att det är nära till allt. Rör er enkelt mellan full fart på nöjesparker och vattenland, spännande tidsresor till både vikingar och danskt 70-tal och vacker natur med barnvänliga stränder och avkoppling.

Dragekongen, Djurs Sommerland

Djurs Sommerland – lika kul Hvergang!

Sugen på fart, spänning och roliga upplevelser för hela familjen? Då ska du besöka Djurs Sommerland som är Nordens största sommarland och en av de absoluta toppattraktionerna i Danmark. Här finns 8 spännande temaområden, Danmarks största berg-och-dalbana, ett enormt vattenland och mer än 60 attraktioner för barn i alla åldrar. Kom och upplev Djurs Sommerland som har utsetts till Nordens bästa sommarland tre år i rad.

Missa inte årets största nyhet DrageKongen – Europas snabbaste och längsta Family Suspended Coaster! Få massor av fart och spänning när ni stiger 30 meter upp i luften och plötsligt dyker med en fart på 85 km/h genom den underjordiska hålan med de knivskarpa svängarna. Se fram emot en 825 meter lång magkittlande tur. Vågar du testa?

Tivoli Friheden

Kul för hela familjen på Tivoli Friheden

Upplev en fantastisk dag på Tivoli Friheden som ligger vackert mitt i Marselisborg skog nära Aarhus. Här finns något för barn i alla åldrar – kasta er ut i berg-och-dalbanan, testa nerverna i fritt fall i Sky Tower eller njut av utsikten från det stora Pariserhjulet. Det finns även en unik 5D-biograf och en nybyggd lekpark, Bille by, full av attraktioner för de lite mindre barnen. Det finns flera restauranger med barnvänliga menyer samt möjlighet att grilla medhavd korv på någon av tivolits idylliska uteplatser.

Se Aarhus i regnbågens färger

ARoS är ett banbrytande konstmuseum med det spektakulära konstverket Your rainbow panorama på toppen. Museet är spännande för hela familjen och barnen kommer att älska en tur i regnbågen på taket där ni kan se Aarhus i extra starka färger.

Moesgaard Museum

Vilda vikingar på Moesgaard Museum

Moesgaard Museum, strax söder om Århus, kan du ta del av Vikingarnas spännande historia och stifta bekantskap med det välbevarade mossliket Grauballemannen. Museet är en arkitektonisk pärla och en upplevelse i sig och på sommaren kan man strosa runt och fika på museets gräsbevuxna tak. Det årliga Vikingamötet som firar 40-årsjubileum på sant vikingamanér är ett evenemang för hela familjen. Kom och upplev hantverk, vikingastrider och handel på vikingars vis den sista veckan i juli. 

Share this page

Play Video

Video: Upptäck Aarhus

Aarhus

Fler upplevelser för familjen

- Mer om familjeupplevelser på Djursland här

- Mer om familjeupplevelser i Aarhus här

Ebeltoft

Århus och Djursland

Kombinera dynamiska Aarhus med naturupplevelser, hav och strand på närliggande Djursland.