Restauranger

Om man som turist har lust att träffa danskar mer privat finns alla möjligheter. Hundratals danska familjer har öppnat sina hem för turister genom att anmäla sig som värdar hos en förmedling som erbjuder gästerna några timmars samvaro i form av home dinners. Här har man möjlighet att stilla sin nyfikenhet på danskarna, maten och annat som man undrar över vad gäller Danmark och danskarna själva. Det är också här man får uppleva vad det danska ordet ”hygge” betyder.

Byråerna Dine with the Danes och Meet the Danes erbjuder homedinners. Byråerna har god kännedom om de olika värdfamiljerna och försöker matcha ihop gästerna med rätt familj, intresse- och åldersmässigt, för att alla ska få en så trevlig kväll som möjligt.

En kväll i ett danskt hem kostar ca DKK 400/person. I priset ingår en 2-rätters middag inkl. dryck och kaffe. I vissa fall finns det också möjlighet för övernattning hos värdfamiljen.

Förmedlingsbyråer

Dine with the Danes

Meet the Danes

Home dinners för homosexuella
Meet Gay Copenhagen

Det har uppstått en variant av home dinner-arrangemangen som riktar sig till homosexuella. Det är på intet sätt någon ”datingbyrå”, utan en förmedlingsbyrå som helt enkelt förmedlar kontakt mellan likasinnade.

Hitta inspiration till julupplevelser i hela Danmark, och missa inte tävlingen där du kan vinna en glimrande resa för två till Köpenhamn!