Sydsjälland, Møn och Lolland-Falster

Landskapen på de stora öarna i sydöstra Danmark skiljer sig väldigt mycket från varandra, ingen ö är den andra lik. Naturen på södra delarna av ön Själland är kuperade och gröna, medan Lolland och Falster kännetecknas av öppen, grön och flack natur. Längs Falsters ostkust löper kilometervis med fina stränder. På Stevns och Møn, mot Östersjökusten, finns väldiga kalkbranter som störtar ner i det grönskimrande havet. 

Broarna är det som bokstavligt talat håller samman regionen. Storstrømsbron och Farøbroarna förbinder Själland med Falster, Dronning Alexandrines Bro går mellan Møn och Själland och Guldborgsundsbron går mellan Falster och Lolland.

 

Välkommen till Sydsjälland, Møn och Lolland-Falster!

Låt dig inspireras till njutbara och spännande upplevelser på Sydsjälland, Møn och Lolland-Falster. Här hittar du aktiviteter och sevärdheter oavsett om du är ute efter naturpärlor, härliga stränder eller kulturupplevelser. 

10 familjeupplevelser på Sydsjälland, Mön & Lolland-Falster

Inte långt söder om Köpenhamn ligger Sydsjälland och öarna Mön, Lolland och Falster, även känt som De Danska Sydkusterna. Här hittar ni massor av lekfulla upplevelser för hela familjen med härlig natur, långgrunda sandstränder och flera nöjes- och djurparker.

Himmelska upplevelser på Sydsjälland och Mön

Inte långt söderöver från Köpenhamn hittar ni Sydsjälland och dess fantastiska övärld. Här är din guide till tre himmelska dagar på Sydsjälland och Mön, även kallat SydkustDanmark.

Något för alla smaker

På Sydsjälland hittar du allt ifrån mysiga småstäder, intressant historia och kultur till vackra naturupplevelser och god mat. 

Knuthenborg Safaripark, Lolland Danmark

Konst, kultur och nöjen på Sydsjälland

Sydsjälland är en region späckad med attraktioner - från slott, blomgårdar och gamla kyrkor till djur- och nöjesparker. 

Naturpärlor på Sydsjälland, Møn och Lolland-Falster

Här får du inte missa en av Danmarks absolut största naturattraktioner, nämligen Møns Klint. Och vill du cykla utan att behöva kämpa i branta uppförsbackar så är Lollands landskap som gjort för ändamålet. 

Facebook följarfoto, Kees Rutgers

Strandliv

Sydsjällands skärgårdar och vindskyddade stränder gör regionen perfekt för sol- och badsemestrar.

Färjan till Fejø Danmark

Öar i Smålandshavets farvatten

Avkoppling, milsvid utsikt och massor av frisk luft kännetecknar livet på öarna i Smålandshavet.

Korta fakta

Största stad: Næstved
Närmaste flygplats:
Kastrup/Köpenhamn
Internationella färjehamnar:
- Rødbyhavn (DE)
- Gedser (DE)
Avstånd från Köpenhamn till:
- Næstved (85 km)
- Vordingborg (97 km)
- Stege (119 km)
- Marielyst (144 km)