Skridskobana på Frederiksberg

Från Danmark med kärlek

I februari tar Alla Hjärtans Dag plötsligt över i nyheterna, butikerna och på sociala medier med blommor, romantiska gester och löjligt dyr choklad. Men vänta lite. Bara en enda dag om året för att uppmärksamma den där speciella personen i våra liv? Det tror vi inte på. I hyggets hemland Danmark kan du fira kärleken året runt!

Res tillbaka till historiska Danmark!

Vill du också resa tillbaka i tiden och uppleva forntida Danmark? I så fall finns det många museer och attraktioner runt om i landet som kan får dig att verkligen uppleva hur en vanlig vardag skulle ha sett ut i det forna Danmark. Få dina barn att bli intresserade ut av dansk historia genom att ta med de till ett riktigt historiskt skådespel som får er att undra om ni inte har rest i tiden trots allt. 

Nordic Cookery

I TV-programmet Nordic Cookery, producerat av BBC, åker den svenska stjärnkocken Tareq Taylor till Danmark. I programserien utforskar Tareq Taylor den lokala danska matkulturen i åtta olika regioner. Han träffar lokala producenter, smakar på lokala råvaror och testar också själv att laga dansk mat.

Limfjordslandet – Norra Europas skafferi

Det är inte utan skäl som Limfjorden kallas för Norra Europas skafferi. Kvaliteten och urvalet håller mycket hög klass. Regionens produkter är efterfrågade av gourmetrestauranger från när och fjärran, men det är även möjligt att köpa delikatesserna i lokala specialbutiker och gårdsbutiker. Här hittar ni fisk och skaldjur i världsklass, smakfullt kött från frilandsgrisar, rådjur, bison och höns.

Vintercamping i Danmark

Camping i Danmark året runt

Det här behövs för en behaglig campingvinter

Carl Nielsens barndomhem, Nørre Lyndelse

Besök ett danskt konstnärshem

Det är en speciell känsla att stiga in i stugor och hus där konstnärer vuxit upp och skapat sin konst - och det är en upplevelse som du kan få på flera platser i Danmark. En del konstnärshem fungerar som utställningar vilket ger en unik inblick i konstnärens profession och vardagsliv. Den här guiden visar vägen till konstnärshem i Danmark som håller öppet för besökare. 

Festival

Rockfestivaler i Danmark

? Musik Aarhus Festival (olika genrer) Aarhus
11 - 14 Feb Strib Vinter Festival (olika genrer) Middelfart
Jazz i Danmark

Jazzfestivaler i Danmark

2016 FESTIVAL Plats
5 - 28 Feb Vinterjazz  Forsk. byer i Danmark
28 Apr
The Danish Opera House

Klassisk musik i Danmark

2016 FESTIVAL Plats
4 - 13 Mar
Folkemusik i Danmark

Folkmusikfestivaler i Danmark

2016 FESTIVAL Plats
  Musik Aarhus Festival (fl. genrer) Aarhus
11 - 14 Feb Strib Vinter Festival Strib, Middelfart

Romantiska Köpenhamn

Kärlekssagans hemstad

På upptäcktsfärd i närområdet

Om du vill upptäcka närområdet under semestern så hyr en cykel och upplev området kring campingen eller sommarhuset med alla sinnen. Njut av utsikten över land och hav, träffa de lokala invånarna, klappa kon i hagen och smaka de nyplockade jordgubbarna direkt från gårdsbutiken. Du kan uppleva massor av saker på bara en halv dag om du följer de charmiga Panoramarutterna.

Panorama cykelruter

Föredrar du en lång eller kort tur?

De europeiska långturerna

Temabaserede ruter

Temabaserade rutter

För naturälskaren

Cykla pa Jylland

Cykelleder på Västjylland

Längs cykelleden ”Vestkystruten” som löper utmed Jyllands västkust från Rudbøl i syd till Skagen i norr finns flera så kallade panoramarutter. De tar dig genom några av Danmarks vackraste naturområden med spännande sevärdheter, rikt djurliv och lokal smultronställen. De är dessutom anpassade för dig som föredrar att bo på en fast plats och göra dagsturer.

Cykelleder på Sjaelland

Cykelleder på Själland

Det är enkelt att upptäcka Danmark från cykelsadeln – bra vägar, skyltade leder och mycket att se och göra på vägen. Här får du tips på några av Själlands bästa cykelleder, de så kallade panorama-rutterna, som tar dig genom vacker natur med dramatiska inslag som Möns Klint, till spännande sevärdheter, badplatser och charmiga byar. Lederna är anpassade för dig som föredrar att bo på en fast plats och göra dagsturer.

Panorama-cykelrutter i Danmark

Livet känns större på cykel!

När du cyklar i Danmark känner du hur lugnet sänker sig över dig och stadens stress försvinner bort. Du kommer nära naturen i ett lugnt tempo där alla sinnen hänger med. Du känner vinden i håret, hör lärkan drilla i skyn och känner doften från de blommande lindarna.

Hotell med wellness

Det är lätt att hitta en plats i Danmark där du kan koppla av helt och hållet. Till exempel på något av Danmarks många badhotell där atmosfären, den charmiga inramningen och god mat lockar. På många av badhotellen finns också moderna spa-faciliteter som höjer avkopplingsnivån. Eller varför inte njuta av ett par dagar på ett kur- och spahotell där det fokuseras till 100 procent på att du ska ha det bra?

Julsidor från Fyn

Julsidor från Fyn och öar

Tips och idéer till julupplevelser på Fyn och öar hittar du här! Besök de lokala turistbyråerna och låt dig inspireras.