Foto: Rasmus Flindt Pedersen

9 tips: här hittar du hygge i Köpenhamn

Hitta hygget i Köpenhamn! Hygge kan förklaras som en mysig och varm atmosfär som inbjuder till närvaro och gemenskap – det handlar om att ta sig tid att njuta av det goda i livet tillsammans med nära och kära. Här får du våra bästa tips på saker ”hygge” saker att se och göra i Köpenhamn.

Skridskobana på Frederiksberg

Från Danmark med kärlek

I februari tar Alla Hjärtans Dag plötsligt över i nyheterna, butikerna och på sociala medier med blommor, romantiska gester och löjligt dyr choklad. Men vänta lite. Bara en enda dag om året för att uppmärksamma den där speciella personen i våra liv? Det tror vi inte på. I hyggets hemland Danmark kan du fira kärleken året runt!

Michelin Guidens Bib Gourmand-pris går till de bästa och mest prisvärda restaurangerna

Bib Gourmand-restauranger i Danmark

Sugen på riktigt bra mat som inte kostar skjortan? Upptäck Danmarks och Köpenhamns Bib Gourmand-restauranger. Bib Gourmand är en utmärkelse som delas ut av Guide Michelin till restauranger som serverar vällagad mat till ett rimligt pris, som ett slags budget-Michelin. Hitta din favorit här!  

Välkommen till nordens främsta gourmetnation

Michelinrestauranger i Danmark 2019

Guide Michelin 2019: gourmander kan glädja sig åt att Danmark nu har 35 åtråvärda stjärnor fördelade på 28 Michelinrestauranger (varav en på Färöarna). Det nya noma som öppnade 2017 är tillbaka på listan med två stjärnor och restaurang Geranium behåller sina tre. Se alla danska restauranger med stjärnor i Guide Michelin 2019 här.

Vår topplista över saker att göra i Köpenhamn när himlen öppnar sig!

Saker att göra i Köpenhamn en regnig dag

Sol och blå himmel är ofta önskemål på semestern men det går inte att förneka att det regnar i Köpenhamn då och då. Om du nu skulle råka befinna dig i den danska huvudstaden en blöt dag så finns det massor att göra som håller dig både torr och glad. Varför inte besöka ett av Köpenhamns mer än 90 museer? Eller bokstavligt talat gå under jorden under riksdagsbyggnaden Christiansborg? Få ut det mesta av din Köpenhamnsresa med dessa tips till regniga dagar.

Loppisar i Köpenhamn

Gillar du den mysiga marknadsstämningen, och vill du hitta något speciellt att ta med hem från Köpenhamn? Följ vår guide till loppisar i Köpenhamn med omnejd.

Storstadsevenemang du inte får missa 2017

I Danmarks största städer finns det nästan alltid något intressant i kalendern, oavsett årstid. I den här guiden har vi valt ut 20 storstadsevenemang som är väl värda ett besök 2017, allt ifrån utställningar och teateruppsättningar till sportevenemang och festivaler.  

Festival

Rockfestivaler i Danmark

? Musik Aarhus Festival (olika genrer) Aarhus
11 - 14 Feb Strib Vinter Festival (olika genrer) Middelfart
Jazz i Danmark

Jazzfestivaler i Danmark

2016 FESTIVAL Plats
5 - 28 Feb Vinterjazz  Forsk. byer i Danmark
28 Apr
The Danish Opera House

Klassisk musik i Danmark

2016 FESTIVAL Plats
4 - 13 Mar
Folkemusik i Danmark

Folkmusikfestivaler i Danmark

2016 FESTIVAL Plats
  Musik Aarhus Festival (fl. genrer) Aarhus
11 - 14 Feb Strib Vinter Festival Strib, Middelfart
Outgames

HBTQ: Köpenhamn

Det är i Köpenhamn som du hittar den största koncentrationen av  gayklubbar och caféer. Den danska huvudstaden är en mycket öppen och tolerant stad där alla är välkomna och här finns många uteställen och evenemang som framförallt vänder sig till HBTQ-personer. Nedanför har vi listat barer, restauranger, evenemang och kulturhus med HBQT-profil.

Aalborg

Aalborg är perfekt för en långweekend. Staden, som är Danmarks fjärde största, har alla ingredienser som ska finnas för att få en härlig semester. Mysiga gator, vackra gamla hus, spännande museum och attraktioner, bra restauranger och perfekt shopping. Man kan absolut hinna med en del av staden på några timmar men för att hinna njuta av den till fullo är två till tre dagar att rekommendera. 

Besök Danmarks största städer

Även om de danska "storstäderna" inte är så folkrika med internationella mått så är de rika på upplevelser och möjligheter. Danmarks fyra största städer har sin egen charm och karaktär med många sevärdheter, bra shopping och restauranger för alla smaker. Där finns något för alla – för barnfamiljen som söker roliga attraktioner eller för paret som vill ha en romantisk upplevelse tillsammans.

Julsidor från Fyn

Julsidor från Fyn och öar

Tips och idéer till julupplevelser på Fyn och öar hittar du här! Besök de lokala turistbyråerna och låt dig inspireras.  

Julsidor från Jylland

Julsidor från Jylland

De lokala turistbyråerna i Danmark har mängder av förslag och idéer till härliga julupplevelser. Här kan du hitta jul-inspiration från Jylland.

Julsidor från Själland och Lolland-Falster

Julsidor från Själland och Lolland-Falster

Om du saknar idéer till trevliga julupplevelser så besök gärna turistbyråernas egna, lokala julsidor. De är väldfyllda med inspiration, tips och förslag till saker du kan se och göra runt omkring i Danmark.

Danska designhotell

Danska design- och lifestylehotell

Är du en av dem som inte bara bor på ett hotell för att sova, utan gärna vill att hotellet ska vara en upplevelse i sig själv? I sådana fall ska du testa ett designhotell nästa gång du besöker Danmark. 

Shopping i Aalborg

Shopping i Aalborg

Shopping i centrala Aalborg
Shoppingen i Aalborg är främst koncentrerad kring de två centrala gågatorna Bispensgade och Algade men kom ihåg att titta in på de små sidogatorna där unga designers och konsthantverkare håller till.