Panorama-cykelrutter i Danmark

Livet känns större på cykel!

Danmark är ett litet, platt land med mängder av cykelvägar som leder till mängder av små och gömda upplevelser. Just därför känns livet så stort när du cyklar i Danmark.

När du cyklar i Danmark känner du hur lugnet sänker sig över dig och stadens stress försvinner bort. Du kommer nära naturen i ett lugnt tempo där alla sinnen hänger med. Du känner vinden i håret, hör lärkan drilla i skyn och känner doften från de blommande lindarna.

Du upplever Danmark på alla sätt när du cyklar längs med cykelvägar och småvägar på någon av de 26 Panorama-cykelrutterna. De tar dig med till de vackraste platserna längs med Danmarks kuster, in i landet och tillbaka till kusten. Du har stora vidder och fantastiska vyer över havet och du kan lätt följa horisonten. Du lägger märkte till de små upplevelserna som naturen och landskapet gömmer: fjärilarna som dansar över ängen, de vilda bären på busken, fåglarnas formationer på himlen och de små ödlorna som lapar sol på den varma stenen i dikeskanten. Alla dessa små upptäckter och äventyr gör att livet känns lite större när du cyklar runt i Danmark.

Se Panoramarutter på södra Själland

Se Panoramarutter i Västjylland

Share this page

Fakta

Det finns totalt 26 skyltade Panorama-cykelrutter i Danmark. 10 stycken ligger på södra Själland och 16 stycken ligger längs med Jyllands västkust. Rutterna ligger i anslutning till de två nationella cykelrutterna, Vestkystruten och den danska delen av Berlin-Köpenhamn-rutten. De 26 Panoramarutterna varierar i längd från 12 till 49 kilometer och alla kan genomföras som dagsturer. Rutterna är tematiserade med fokus på naturen, kulturhistoriska sevärdheter, barnfamiljer med mera. Projektet stödjs av EU:s fond för regionalpolitiska projekt, den Europeiska regionala utvecklingsfonden.