Havnebadet vid Islands Brygge

Här badar du i Danmarks städer

Behöver du en svalkande paus från sommarens cityweekend i Danmark? Danmarks största städer erbjuder flera så kallade hamnbad mitt i centrum, med olika bassänger och hopptorn. I den här guiden visar vi även vägen till de bästa stränderna i närheten av Köpenhamn, Aalborg, Aarhus och Odense. 

Jysk-tävling 2014

Sommarsemester i Danmark

Sommerinspiration: Danmark väntar

Ö-läger

Det är ofta bestämda aktivitetsteman som till exempel folkmusik, dans eller hantverk men det finns också läger som bara fokuserar på avkoppling. Man tar själv med sig de saker man behöver till ett ö-läger och saker som matlagning, disk och städning hjälps man åt med.

Kayak in Denmark

Ö-festivaler

Musikfestivaler på de danska småöarna 2015

23 - 24 maj - Apple Flower Festival på Lilleø 
29 - 31 maj - Ærø Harmonikafestival
12 - 13 juni - Nord-Als Musikfestival

Cykelsemester i Danmark

Världens bästa resmål för cyklister

Cycling couple

Hela landet för dina fötter

Den längsta sträckan du kan cykla från havet och kusten är 50 kilometer. Med andra ord väntar kustnära äventyr alltid runt hörnet.

Cykla i Köpenhamn

Köpenhamn på två hjul

Världens bästa cykelstad

Cykelsemester med barn

Cykelsemester med barn

Tryggt, säkert och roligt

Med sina säkra och välskyltade cykelleder är Danmark hur som helst ett fantastiskt resmål för den cykelsugna familjen. Genom att planera cykelturerna kan ni  dessutom undvika branta backar och kombinera naturupplevelser med spännande attraktioner, såsom djur- och nöjesparker. 

Cykelsemester i Danmark

Cykelsemester i Danmark - 10 goda skäl

I Danmark…

1)… är närheten slående - perfekt för en cykelsemester. Det är alltid nära till allt; till nästa övernattningsställe, till havet för ett uppfriskande dopp, till närmaste stad för en shoppingrunda, till spännande attraktioner, och så vidare.

2)… kan du välja mellan mer än 12 000 kilometer skyltade cykelleder.