Påsk i Danmark

Påsk i Danmark

Fira påsken i Danmark. Njut av våren och ta del av någon av alla de påskaktiviteter som finns runt omkring i Danmark. Under veckan före påsk öppnar Bakken, Legoland och flera andra stora danska attraktioner. Öppnar gör också många av landets campingplatser, så påsken är en bra tid för en tur till Danmark med familjen. På denna sida hittar du inspiration till upplevelser under påsken i hela Danmark.

Påsk och vår i Danmark

Påsk i Danmark

Varför påsk? 
Påsken är judisk/kristen helg där Jesus korsfästelse, död, begravning och återuppståndelse firas. 

Helgdagar i påsken
Helgdagar under påsken skärtorsdagen, långfredagen, påskdagen och annandag påsk. 

Cykelsemester i Danmark

Världens bästa resmål för cyklister

Cycling couple

Hela landet för dina fötter

Den längsta sträckan du kan cykla från havet och kusten är 50 kilometer. Med andra ord väntar kustnära äventyr alltid runt hörnet.

Cykla i Köpenhamn

Köpenhamn på två hjul

Världens bästa cykelstad

Cykelsemester med barn

Cykelsemester med barn

Tryggt, säkert och roligt

Med sina säkra och välskyltade cykelleder är Danmark hur som helst ett fantastiskt resmål för den cykelsugna familjen. Genom att planera cykelturerna kan ni  dessutom undvika branta backar och kombinera naturupplevelser med spännande attraktioner, såsom djur- och nöjesparker. 

Cykelsemester i Danmark

Cykelsemester i Danmark - 10 goda skäl

I Danmark…

1)… är närheten slående - perfekt för en cykelsemester. Det är alltid nära till allt; till nästa övernattningsställe, till havet för ett uppfriskande dopp, till närmaste stad för en shoppingrunda, till spännande attraktioner, och så vidare.

2)… kan du välja mellan mer än 12 000 kilometer skyltade cykelleder.