Photo: Shutterstock

Julfestivalen Copenhagen Christmas

Nu är det enklare än någonsin att njuta av julen i Köpenhamn - staden har nämligen fått en egen julfestival, Copenhagen Christmas. Festivalen pågår mellan den 14 november och 30 december och samlar över 100 julevenemang i och omkring Köpenhamn. Stadsvandingar med jultema, glöggtävling, julklapps-wo

Julsidor från Fyn

Julsidor från Fyn och öar

Tips och idéer till julupplevelser på Fyn och öar hittar du här! Besök de lokala turistbyråerna och låt dig inspireras.  

Julsidor från Jylland

Julsidor från Jylland

De lokala turistbyråerna i Danmark har mängder av förslag och idéer till härliga julupplevelser. Här kan du hitta jul-inspiration från Jylland.

Julsidor från Själland och Lolland-Falster

Julsidor från Själland och Lolland-Falster

Om du saknar idéer till trevliga julupplevelser så besök gärna turistbyråernas egna, lokala julsidor. De är väldfyllda med inspiration, tips och förslag till saker du kan se och göra runt omkring i Danmark.

Hitta julklappen med det lilla extra

Hitta julklappen med det lilla extra

Om du söker julklappar med det lilla extra är ett bra tips att besöka en av Danmarks lite mer udda julmarknader. Det kan till exempel vara julmarknaden i "Sagnlandet" vid Lejre där du mellan järnålders- och vikingahus kan handla roliga, historiskt inspirerade klappar. Ett annat alternativ kan vara Esrum Kloster på Nordsjälland där du kan handla unika produkter som är producerade på kloster runt omkring i Europa.

Dansk julafton

Dansk julafton

Gammalt julskrock

strøget, danmark

Här är det öppet i jul!

Många av Danmarks största familjeattraktioner har öppet över julledigheten så trots att årstiden ofta inbjuder till inomhusaktiviteter finns det all anledning att trotsa vädret och åka på semester till Danmark. Här hittar du en rad populära danska attraktioner som har öppet under jul.

Guide till julmarknader i Danmark

Julmarknader i Danmark

Det finns många anledningar att besöka en dansk julmarknad – kanske vill du fynda unika julklappar och juldekorationer till granen eller så vill du bara uppleva den mysiga stämningen. Strosa runt bland de upplysta bodarna och ta en paus med glögg och den danska julklassikern æbleskiver. Det finns flera julmarknader i Köpenhamn och Aarhus men även runt omkring i Danmark. 

Besök en julkonsert

Besök en julkonsert

Det är inte mycket som sprider julstämning som en riktig julkonsert. I Danmark finns ett stor utbud av mysiga konserter som garanterat får dig i rätt stämning inför julstöket. Här kan du hitta julkonserter i hela Danmark.

Tillbaka till temasidan Jul i Danmark

Dragsholm Slot, Danmark

Övernattning i Danmark året runt

En familiär dansk Kro