Nationalparken Mols Bjerge

Danmarks nationalparker

I Danmark finns för tillfället tre fantastiska naturområden som klassas som nationalparker. Här du kan uppleva en rad spännande aktiviteter eller helt enkelt ta din undanflykt till den enastående naturen.

Thy

Tre nationalparker

I Danmark finns tre nationalparker: Thy, Mols Bjerge och Vadehavet. I den sistnämnda nationalparken kan du uppleva ett av Danmarks vackraste och mest särpräglade landskap.

Nationalparkerna är öppna för alla, dygnet runt, året om. Du behöver alltså inte betala någon entréavgift. Hur du väljer att färdas - till fots, på cykel, på häst eller med bil - är upp till dig själv. I varje nationalpark finns informationsskyltar som talar om hur och var i området du får färdas. Läs mer om färdvägar i nationalparkerna och ladda ner kartor över områdena på Naturstyrelsens hemsida.

De danska nationalparkerna bjuder på många aktivitetsmöjligheter och upplevelser av såväl naturmässig som kulturell karaktär. Här finns bland annat besökscentrum, rastplatser, primitiva lägerplatser, vindskydd, eldplatser, vandrings-, cykel- och ridleder samt utsikts- och fågeltorn. Områdenas övriga attraktioner och närliggande samhällen räknas också till de många aktivitetsmöjligheterna.

Mols Bjerge

Läs mer om de tre nationalparkerna

Nationalparken Thy 

Nationalparken Mols Bjerge

Nationalparken Vadehavet

Share this page

Thorup Beach, Danmark

Naturupplevelser

Sanddyner, böljande landskap, klippor och kilometerlånga stränder - upptäck naturen i Danmark!