Hotell med wellness

Det är lätt att hitta en plats i Danmark där du kan koppla av helt och hållet. Till exempel på något av Danmarks många badhotell där atmosfären, den charmiga inramningen och god mat lockar. På många av badhotellen finns också moderna spa-faciliteter som höjer avkopplingsnivån. Eller varför inte njuta av ett par dagar på ett kur- och spahotell där det fokuseras till 100 procent på att du ska ha det bra?

Slette strand

Vinteröppna badhotell

Själva namnet "badhotell" får nog de flesta att tänka på sommar och sol men det är faktiskt en hel del danska badhotell som håller öppet året runt. Att besöka ett badhotell är förenat med lugn och ro - särskilt den här årstiden. Här hittar du flera vinteröppna badhotell som ger dig en paus i vardagen med avkoppling, strandpromenader, god mat och härlig natur precis utanför dörren. 

Geranium, Rasmus Kofoed

Signerat världens bäste kock

Rasmus Kofoed

Rasmus Kofoed erövrade 2011 förstaplatsen vid inofficiella kock-VM, Bocuse d´Or. Tävlingen, som genomförs i Frankrike vartannat år, kallas ibland för olympiska spelen i matlagning.

Det nya nordiska köket

Långsamt och närproducerat är kärnan

I Danmark fokuserar man hellre på slow-food än snabbmat och lokalproducerade råvaror hellre än mat som fraktas över halva jordklotet. Det är kärnan i det nya nordiska köket - en hållbar, hälsosam och välsmakande ny trend som tagit Skandinavien med storm.