Hotell med wellness

Det är lätt att hitta en plats i Danmark där du kan koppla av helt och hållet. Till exempel på något av Danmarks många badhotell där atmosfären, den charmiga inramningen och god mat lockar. På många av badhotellen finns också moderna spa-faciliteter som höjer avkopplingsnivån. Eller varför inte njuta av ett par dagar på ett kur- och spahotell där det fokuseras till 100 procent på att du ska ha det bra?

Kombinera det härliga ö-livet med en äkta dansk kro-upplevelse

Kroer på danska öar

Varför inte kombinera en lugn krovistelse med god mat och en avkopplande semester på en av Danmarks många öar? Det är en lisa för kropp och själv och kan absolut rekommenderas om batterierna behöver laddas upp. Här finns flera övernattningsmöjligheter där äkta dansk kro-känsla och ö-semester kan kombineras.

Hitta din danska ö-favorit

12 populära danska öar

Danmark är perfekt för en seglingssemester. Här finns över 400 namngivna öar att upptäcka (72 som är bebodda) och massor av mysiga småbåtshamnar och rofyllda vikar att kasta ankar i. Men som tur är kan du besöka många av dem även utan segelbåt med hjälp av färjeförbindelser från fastlandet. I den här guiden har vi samlat några av de mest populära små öarna i Danmark.

Slette strand

Vinteröppna badhotell

Själva namnet "badhotell" får nog de flesta att tänka på sommar och sol men det är faktiskt en hel del danska badhotell som håller öppet året runt. Att besöka ett badhotell är förenat med lugn och ro - särskilt den här årstiden. Här hittar du flera vinteröppna badhotell som ger dig en paus i vardagen med avkoppling, strandpromenader, god mat och härlig natur precis utanför dörren. 

Wellness

Kvalitetsmärkta wellness-upplevelser

Om föreningen "Wellness Danmark"

Olika behandlingsformer

Kroppsbehandlingar

Alla former av massage ger avslappning, lindring och välbefinnande. Massage är en helande behandling av muskler och kroppens andra mjukdelar som bidrar till att frigöra spänningar i ömma och hårda muskler. Dessutom förbättras kroppens blodcirkulation av massage.

Wellness i Danmark

Wellness och spa i Danmark

Vad är wellness?

Ordet wellness kommer från engelskans "well" och har en dubbel betydelse. Det handlar nämligen både om att vara frisk och att må bra - fysiskt såväl som mentalt, emotionellt och spirituellt. Ordet används om sundhet och välbefinnande i stort men också om aktiviteter så som avslappnande bad, massage, kropps- och ansiktsbehandlingar och så vidare.

Fanø

Västjylländska öar

Fanø 

Den gamla sjöfartsön Fanø ligger i Vadehavet utanför Esbjerg. Byggstilen på ön är inspirerad av den frisiska traditionen, efter friserna, och kan tydligt ses i Nordby och Sønderho.

Tidvattnet sätter sin prägel på ön i allmänhet och på västsidans cirka 15 km långa sandstrand i synnerhet. För övrigt är stranden utmärkt för kitesurfing och strandsegling.

Öar i Kattegatt

Anholt

Mitt i Kattegatt, en bit nordost om Djursland, ligger Anholt. Det är en av Danmarks mest isolerade öar. En majoritet av öns yta är öken, då den till största delen består av stora sanddynslandskap och oändliga stränder.

På spetsen av öknen – som är Nordeuropas största – fortplantar sig sälar i stora kolonier. Färjeförbindelse finns mellan Anholt och Grenå.

Fjord

Nordjylländska öar

Læsø

Læsø, i Kattegatt, kan du i stor utsträckning uppleva orörd natur och i stort sett runt hela ön breder härliga stränder ut sig. Dessa är populära tillhåll för sälkolonier.

West Zealand islands

Västsjällands öar

Sejerø 

Sejerø är en vacker och rofylld ö med ett kuperat landskap och flera små badstränder. I den gamla kyrkan kan du beskåda fina kalkmålningar och det finns flera gravkullar på ön. Till Sejerø tar du dig med färja från Havnsø.

Öar i Smålandshavet

Öar i Smålandshavets farvatten

Lugn och ro, vacker utsikt över horisonten och massor av frisk luft kännetecknar öarna i Smålandshavet.