Romantiska Köpenhamn

Varför inte överraska någon du tycker om med en romantisk weekend till Köpenhamn! Här hitta du tips och inspiration till romantiska upplevelser i den danska huvudstaden.

Kärlekssagans hemstad

Köpenhamns älskade symbol, Den lille Havfrueär känd och älskad världen över. Hon är skapad av den berömda danska författaren Hans Christian Andersen och statyn av henne sitter på en sten i Köpenhamns hamn, där hon väntar på kärleken. Hennes popularitet är ett säkert bevis på att danskarna är romantiska. Här hittar du adress och mer information om Den Lille Havfrue.

Promenad i Köpenhamns gröna oaser

I Köpenhamn finns många möjligheter för en romantisk promenad, även om man är mitt i staden. I centrala Köpenhamn, precis bredvid Rosenborg Slot, ligger Danmarks äldsta kungliga trädgård, Kongens Have. Bara en kort promenad därifrån ligger "Søerne" (sjöarna), som är perfekta att promenera eller motionera runt. Precis norr om "Søerne", på Nørrebro, ligger Assistens Kirkegården där H.C. Andersen är begraven och här brukar köpenhamnarna tar sig en paus från det hektiska stadslivet. Ungefär 20 minuter norr om Köpenhamn med tåg ligger det vackra naturområdet "Dyrehaven" där man ofta kan se rådjur.

Share this page

Köpenhamn

Tips for en romantisk helg i Köpenhamn

Bo
Radisson Blu har tre hotell i Köpenhamn som alla passar utmärkt för en romantisk weekend med någon du tycker om

Ät
Köpenhamn har en fantastisk matkultur och få saker är mer romantiska än en middag på tu man hand. Hitta inspiration till romantiska matupplevelser på AOK och Spiseliv 

Upplev
- Den Lille Havfrue 

- Thorvaldsens Museum

- Kanaltur med båt

- Ny Carlsberg Glyptotek

- Planetariet 

- Promenad längs "Søerne"

- Utflykt till Dyrehaven

- Picnic i Kongens Have