De bästa shopping-tipsen inför resan

Shopping i Köpenhamn

Köpenhamn är en shoppingstad i världsklass – här kan du shoppa allt! Vi guidar dig genom Köpenhamn, från de mest exklusiva märkena med butiker på den kända shoppinggatan Ströget till heta danska designers, second hand, loppisar och små trendiga butiker med noga utvalt sortiment. Vill du helst ha allt på ett ställe finns även stora välsorterade varuhus som Magasin och Illum.

Klassisk shopping på Strøget

Shopping i Köpenhamn börjar på Köpenhamns mest kända gågata, Strøget. Här finns i stort sett alla de stora danska och internationella varumärkena, från H&M och Zara till exklusiva modehus som Prada, Louis Vuitton, Mulberry och Hermès. Här finns även danska designikoner som Royal Copenhagen och Georg Jensen samt nyare men inte mindre populära märken som Hay. De två stora varuhusen ILLUM och Magasin du Nord bjuder på en helgjuten shoppingupplevelse – shoppa kläder, böcker, kosmetik och mycket mer och njut av en kaffe eller ett glas vin på Illums takterrass som även har fantastisk utsikt över Köpenhamn.

Stroget

Antikt på Bredgade

Bredgade, som utgår ifrån Kongens Nytorv, är hem för stadens finaste antikvitets-, konst och möbelaffärer. Här kan du hitta designklassiker från Georg Jensen, Arne Jacobsen, Finn Juhl och många fler. Besök till exempel möbelbutiken Klassik eller auktionshus som Bruun Rasmussen och Ellekilde Auktionshus. Den designintresserade bör absolut passa på att göra en avstickare till Designmuseum som också ligger på Bredgade.

Kongens Nytorv

På och omkring Kongens Nytorv hittar du det senaste inom danskt mode och flera interiörbutiker. Bland annat ligger Bang & Olufsens flaggskeppsbutik här.

Share this page

Dansk Design Danmark

Designshopping i Köpenhamn

Shoppa presenten med det där "lilla extra" i den danska designens huvudstad.