Designshopping i Köpenhamn

Köpenhamn är hemstad för världskända danska designmärken och perfekt om du vill shoppa unika designprodukter, skandinaviskt och internationellt mode eller presenten med det "lilla extra".

Shopping

Unna dig lite shopping i Köpenhamn 

Shopping i Köpenhamn är verkligen en upplevelse i sig. Stadskärnan (Indre By) är mysigt sammanknuten av små, trånga gator och inhyser såväl butiker med unika designprodukter som eleganta varuhus med välkända varumärken.

Då Köpenhamns kommersiella hjärta är koncentrerat till de äldre delarna av centrum samt till de livliga stadsdelarna VesterbroØsterbro, Nørrebro och Frederiksberg behöver du inte traska långa sträckor i din jakt på intressanta affärer. 

Strøget

Strøget 

Många shoppingresor till Köpenhamn startar på Strøget - en av världens längsta gågator. Strøget pulserar genom Köpenhamns centrum, från Rådhuspladsen hela vägen fram till Kongens Nytorv

Gågatan är fylld med några av stadens mest historiska byggnader och attraktioner likaväl som möjligheter till bra shopping.

Vid Strøgets ände mot Rådhuspladsen hittar du modemärken som är inriktade mot en yngre målgrupp.

Om du går lite längre breder det härliga Amagertorv, med sin fontän, ut sig. Detta är ett perfekt stopp för en semesterbild och lite snabb vätskepåfyllning innan shoppingen fortsätter i något av de välkända varumärkenas flaggskeppsbutiker och varuhuset ILLUM.

Exklusiva modemärken tenderar att samla sina butiker omkring Strøgets ände mot Kongens Nytorv.

 

Share this page