Den Sorte Diamant

Hamnen - stadens blå band

Längs med Köpenhamns hamninlopp kan du njuta av såväl fascinerande arkitektur som ett svalkande dopp i det blå.

Skuespilhuset and Opera House

Gammalt blir nytt

Köpenhamns gamla hamnkvarter, kajer och hamninlopp har de senaste årtiondena genomgått en dramatisk förändring. Hamnen är numera vackert integrerad i staden och utgör ett av de mest intressanta områdena i staden, med en mix av gammal och ny, spännande arkitektur. 

Byggandet fortgår också i både de norra och södra delarna av hamnen, vilket gör att det finns mycket nytt att uppleva även för den rutinerade Köpenhamnsresenären. 

I takt med att hamnens gamla funktioner försvunnit har Köpenhamns vattenfront förvandlats till centrum för nya affärsverksamheter, bostäder och kulturliv samt utvecklats till en plats för avkoppling för såväl stadens invånare som turister. Goda exempel på det är bland annat Skuespilhuset, Operaen och Den Sorte Diamant.

Canal tour

Sightseeing

Hamnen i sin helhet upplever du naturligtvis bäst från vattnet och sätten att göra det är flera. Hoppa ombord på en av de gula hamnbussarna eller åk med en av sightseeingbåtarna genom kanaler och vattendrag. Följ med på någon av Dansk Arkitektur Centers guidade turer med fokus på Köpenhamns arkitektur eller ladda ner en podwalk och utforska stadens arkitektur i ditt eget tempo.

Share this page