Familjesemester i Köpenhamn

Köpenhamn i barnhöjd

Köpenhamn är en fantastisk stad att resa till med barn. Här finns massor av roliga aktiviteter för hela familjen med allt från självklara klassiker som Tivoli och Bakken till nyare attraktioner som Experimentarium och Den Blå Planet. Men det finns även många andar roliga saker att göra som båtturer på Köpenhamns kanaler eller en dag på stranden.

Köpenhamns-sightseeing för hela familjen

Köpenhamn är en mysig stad att vara barn i. Där finns massor av aktiviter för hela familjen. Om det är första gången ni besöker Köpenhamn är en tur med sightseeingbuss en bra idé för att få en känsla för staden – och extra roligt blir det om ni sitter högst upp i en dubbeldäckare. Sightseeingbåtarna genom stadens kanaler är också ett bra sätt för båda barn och vuxna att se sig staden på ett lite annorlunda sätt.

Tivoli

Tivoli och Bakken

Upplev den magiska stämningen på Tivoli! Nöjesparken är en av Köpenhamns mest klassiska sevärdheter och närmast ett måste när ni besöker den danska huvudstaden. Tivoli håller öppet under sommaren, men även för Halloween, jul och nyår samt sportlovet. Här finns allt från vilda åkattraktioner till lekplatser, underhållning och barnvänliga restaurangalternativ.  

Strax norr om Köpenhamn hittar ni ännu flera åkattraktioner för barn och vuxna i världens äldsta nöjespark Bakken. Passa även på att gå en promenad i Dyrehaven där en tur i häst och vagn med största sannolikhet blir en succé.

Share this page

Kopenhamn

Underbara Köpenhamn

Gastronomi i världsklass, banbrytande arkitektur, sevärdheter och oslagbar stämning - följ med till Köpenhamn!