Köpenhamn i barnhöjd

En storstadssemester i Köpenhamn med barn bjuder på massor med roliga aktiviteter för hela familjen. Danmarks huvudstad har en mängd spännande attraktioner nära till natur och strand.

Köpenhamn för barn

Köpenhamn är en mysig stad att vara barn i. Där finns massor av aktiviter för hela familjen.
Om det är första gången ni besöker Köpenhamn är en tur med sightseeingbuss en god idé för att få en känsla för staden – och extra roligt blir det om ni sitter högst upp i en dubbeldäckare. Sightseeingbåtarna genom stadens kanaler och ut i hamninloppet är också ett bra sätt för båda barn och vuxna att se sig staden på ett lite annorlunda sätt.

Tivoli och Bakken

Tivoli får alla barns ögon att glittra när de kommer in i den äventyrliga parken mitt i Köpenhamn. Det är inte bara under sommarhalvåret att bergochdalbanan får det att kittlas i magen, utan också under Halloween och  julhelgen, där Tivoli antingen är täckt av upplysta pumpor eller ljus och julstjärnor.
På en utflykt längs kusten, norr om Köpenhamn, hittar ni ännu flera åkattraktioner för barn och vuxne i världens äldsta nöjespark Bakken. Passa då även på att gå en promenad i Dyrehaven, där en tur i häst och vagn med största sannolikhet blir en succé. På hösten kan ni ha tur och uppleva hur draman utspelar sig i djurens värld, när Dyrehavens kronhjortar slåss om sitt revir och om honornas gunst.

Tivoli

Share this page