Foto: Rasmus Flindt Pedersen

9 tips: här hittar du hygge i Köpenhamn

Hitta hygget i Köpenhamn! Hygge kan förklaras som en mysig och varm atmosfär som inbjuder till närvaro och gemenskap – det handlar om att ta sig tid att njuta av det goda i livet tillsammans med nära och kära. Här får du våra bästa tips på saker ”hygge” saker att se och göra i Köpenhamn.

Höjdpunkterna på den Danska Rivieran

De bästa upplevelserna på Nordsjälland

Om du letar efter saker att göra i Köpenhamn med omnejd så kan vi rekommendera en tur till Nordsjälland och den Danska Rivieran. Det är perfekt avstånd för en dagsutflykt från Köpenhamn men det finns även många fina övernattningsalternativ med hotell, badhotell och bed and breakfasts. Området är fullt av kungliga slott, förstklassig kultur och vackra stränder.

Storstadsevenemang du inte får missa 2017

I Danmarks största städer finns det nästan alltid något intressant i kalendern, oavsett årstid. I den här guiden har vi valt ut 20 storstadsevenemang som är väl värda ett besök 2017, allt ifrån utställningar och teateruppsättningar till sportevenemang och festivaler.  

Kulturnatt, Højbro Plads, Köpenhamn

Kulturnätter i Danmark

På många håll i Danmark hålls så kallade kulturnätter, där du under en dag/kväll får möjlighet att uppleva en mängd olika kulturella aktiviteter och evenemang i staden. Ofta går det att köpa ett kulturpass som ger tillgång till samtliga aktiviteter. 

Världsarv i Danmark

Danmark har sju sevärdheter som återfinns på UNESCO's världsarvslista, den prestigefylda listan som samlar världens mest enastående natur- och kulturmiljöer. De senaste två danska tillskotten är Christiansfeld och Parforcejaktlandskapen på Nordjylland. Här hittar du sevärdheterna som sätter guldkant på din nästa danmarksresa!

Jazz i Danmark

Jazzfestivaler i Danmark

2016 FESTIVAL Plats
5 - 28 Feb Vinterjazz  Forsk. byer i Danmark
28 Apr
Frederiksborg slott

Frederiksborg Slot

Skandinaviens största renässansslott

Roskildefestivalen, foto: Thomas Rousing

Musikfestivaler i Danmark

Danmark är ett riktigt festivalland - här finns musikfestivaler för alla smaker. Från de veckolånga med 10.000-tals besökare och internationella artister, till de mindre, de udda, de klassiska och de pulserande gatufesterna. Oavsett vilken du väljer så kan du räkna med en skön och avslappnad stämning och mängder av danskt hygge.

Romantiska Köpenhamn

Kärlekssagans hemstad

12 charmiga danska småstäder

Det finns många mysiga småstäder i Danmark som var och en har sin egen charm och karaktär. Det som lockar kan vara en historisk stadskärna, en unik stämning, hamnmiljön eller små kullerstensgränder med korsvirkeshus och stockrosor. Här hittar du 12 av de mest populära småstäderna som var och en är väl värda ett besök. Hitta din egen favorit i år!

De populäraste akvarierna i Danmark

Det finns många möjligheter för den som vill lära sig mer om fisk- och djurlivet i Danmark. Besök ett akvarium och studera havets djur. Här finns ofta möjligheter att röra och testa olika saker, så det passar utmärkt att ta med hela familjen. I den här guiden hittar du Danmarks mest besökta akvarier under 2013.

Historiska Köpenhamn

Köpenhamn har en rik historia. Den danska huvudstaden grundades officiellt år 1167 av Biskop Absalon men forskning tyder på att platsen var bebodd redan i slutet av vikingatiden. Köpenhamn var en livfull och strategiskt viktig handelsstad under medeltiden då den kontrollerade stora delar av den lukrativa handelstrafiken till och från Östersjön.

Upplev äkta danskt hygge Foto: Thomas Rousing

Upptäck danskt hygge

Vad är hygge egentligen?

Odense

Sagolika Odense

Staden i hjärtat av Danmark

Aarhus - upptäck Danmarks lyckligaste stad

Med perfekt läge...

Aarhus är en dynamisk stad, belägen på den jylländska halvön. Avstånden är små i Aarhus, en kvarts cykeltur från stadskärnan hittar du såväl stränder och hamnar som skogar. Dessutom finns gott om fina fjordlandskap att utforska i närheten.

Livvakterna

Mer mörkt danskt drama

Den som dräper

Rättigheterna till Den som dräper har redan sålts till drygt 25 länder och en amerikansk version är under inspelning.

Bron

Bron

En ny internationell succé