Olika behandlingsformer

Om spa- och wellness är okända begrepp för dig så kan du göra dig bekant med några olika behandlingstyper här. Då blir det enklare att välja när det väl är dags att njuta av en lugnande behandling.

Kroppsbehandlingar

Alla former av massage ger avslappning, lindring och välbefinnande. Massage är en helande behandling av muskler och kroppens andra mjukdelar som bidrar till att frigöra spänningar i ömma och hårda muskler. Dessutom förbättras kroppens blodcirkulation av massage.

Klassisk massage
Den klassiska massagen är den som är mest känd i västvärlden.  Det är en djupgående massage som behandlar ömma muskler och leder. 

Wellness-massage
Denna massage har samma effekt som den klassiska massagen men den utförs med eteriska oljor som masseras in i kroppen.

Hot stone massage
Hot Stone massage är en massage med uppvärmda lavastenar som ger en intensiv och djupgående värme. Massagen har en mycket avslappnande effekt på kroppen. Vissa utövare växlar mellan varma och kalla stenar.

Aromamassage
Kroppen masseras med eteriska oljor som blandat med massageolja. De eteriska oljorna kan väljas efter doft eller vilka egenskaper de har. till exempel har lavendel en rogivande och stimulerande effekt.

Alginpackning
Alginpackning både stärker och rengör din hud, dessutom motverkar algerna celluliter. Orsaken till detta är att algerna innehåller rikligt med proteiner, vitaminer och mineraler som ger fukt och näring åt huden. Först torrborstas din kropp innan den smörjs in med en algprodukt. Därefter sveps du in i en varm filt. Slutligen sköljs algprodukten bort och kroppen smörjs in med en fuktgivande kräm.  

Lerinpackning
En lerinpackning har en peelande och fuktgivande effekt. Lera är rikt på mineraler och gör gott för torr hud, ömma muskler, stela leder och dålig blodcirkulation.

Bodyscrub
En bodyscrub avlägsnar döda hudceller och ger dig en mjuk och len hud som dessutom sätter igång blodcirkulationen. Många aktörer erbjuder flera olika typer av bodyscrub.

Ångbad
Ett ångbad värmer upp dina muskler och gör dig avslappnad. Många spa- och wellnessanläggningar erbjuder ångbad med olika aromer.

Ansiktsbehandlingar

Ansikts- och hårbottensmassage 
En ansikts- och hårbottensmassage fokuserar på områdena runt nacke, käkparti, kindben, ögon och hårbotten som ofta är anspända. Massagen är lugnande och lindrar spänningar i musklerna samtidigt som den piggar upp.

Algmask
Med en algmask stärker och renar du huden tack vare algernas proteiner, vitamier och mineraler som tillsammans ger näring och fukt åt huden.

Ansiktsmasker är generellt väldigt bra för din hud eftersom att de tar bort döda hudceller och stärker huden.

Share this page